Gutuile taie greaţa. Ce alte beneficii pentru sănătate au fructele din aceeaşi familie
0Gutuile fac parte din aceeaşi familie cu merele şi perele. Datorită fitochimicalelor conţinute, gutuia este foarte apreciată în medicina naturistă.
Gutuile sunt o sursă săracă în calorii, provenite în special din glucide (carbohidraţi). Conţine potasiu, vitamina C şi fibre alimentare. Datorită fitochimicalelor conţinute, gutuia este foarte apreciată în medicina naturistă. Poate să ajute la diminuarea senzaţiei de greaţă, ajută digestia şi ameliorează starea de spirit.
Gutuile fac parte din aceeaşi familie ca merele şi perele. Pe lângă carbohidraţi, mărul conţine fibre alimentare şi potasiu. Şi el este o sursă bună de vitamina C care se pierde însă dacă fructele sunt preparate şi transformate în sucuri şi compoturi.
Conţinutul de pectină din măr ajută la scăderea colesterolului din sânge, iar celuloza reglează tranzitul intestinal. Consumat crud, cu coajă ajută la curăţarea dinţilor şi masarea gingiilor.
Para este şi ea o sursă de carbohidraţi. Consumată proaspătă, cu coajă, este o sursă bună de vitamina C, potasiu şi fibre alimentare. Fitochimicalele şi fibrele se găsesc mai ales în coaja fructelor. Culoarea diferită a perelor indică faptul că au un conţinut diferit de fitochimicale. Potrivit „Abecedarului de nutriţie“, se recomandă varietate în consum. Este mai puţin alergică comparativ cu alte fructe putând fi consumată şi de copiii mici, însă poate produce balonare, având un uşor efect laxativ.