„Elixirul tinereţii” – beneficiile fructelor Goji

0
0
Fructele Goji sau "elixirul tinereţii". FOTO: urbankid.ro
Fructele Goji sau "elixirul tinereţii". FOTO: urbankid.ro

Fructele Goji, numite şi „elixirul tinereţii” în spaţiul asiatic, fac parte din produsele alimentare puţin cunoscute în România, cu toate că reprezintă surse importante de nutriţie şi de remedii care pot tratat hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, cancerul de prostată, colesterolul din sânge sau problemele de vedere.

Originare din Asia, aceste fructe de pădure de culoare roşie-portocalie au fost consumate secole de-a rândul mai ales datorită credinţei că previn îmbătrânirea şi dau putere fizică.

Fructele Goji sunt o sursă importantă de vitamina C, având o cantitate apropiată de cea oferită de cătină. De asemenea, prezintă şi un număr considerabil de minerale esenţiale printre care putem nominaliza fierul, calciul, cuprul şi zincul.

Printre beneficiile fructelor Goji putem numi şi următoarele: echilibrează glicemia, îmbunătăţeşte viaţa sexuală, ajută în cadrul dietelor de slăbit, remediu pentru durerile de cap, stopează tumorile, reduce efectul toxic al chimioterapiei, protejează ficatul, previne greaţa în cazul gravidelor.

Fructele Goji sunt contraindicate celor care au alergie la polen şi celor care urmează un tratament anticoagulant.

Fructele Goji pot fi consumate crude sau uscate, fierte, dar pot, în aceeaşi măsură, să facă parte din compoziţia ceaiurilor sau a vinurilor.

Viață sănătoasă


Ultimele știri
Cele mai citite