Ce să mănânci ca să nu îmbătrâneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în frumuseţe au descoperit metode simple care ţin departe ridurile şi semnele îmbătrânirii. Secretul constă în ceea ce mâncăm. Alimentaţia poate să ne ajute să îmbunătăţim aspectul tenului şi să-i redăm strălucirea de altădată.

Mâncarea are un rol foarte important în menţinerea sănătăţii organismului uman. Alimentaţia sănătoasă aduce beneficii şi asupra tenului. Dacă ai pielea sensibilă, uscată sau eşti îngrijorată din cauza ridurilor care au început să apară, trebuie să ştii că nu există o soluţie universală de menţinere şi tratare.

Dacă ţii cont de sfaturile unui cosmetician şi urmezi un regim alimentar sănătos, ai toate şansele să te bucuri de un ten luminos şi sănătos, indiferent dacă este de tip gras, uscat, normal sau mixt.

„Putem cheltui sume mari pe produse cosmetice foarte bine formulate, dar nimic nu ne va ajuta să menţinem luminozitatea şi tonusul ridicat al tenului mai mult ca o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă“, explică Dr. Ruxandra Pleşea (foto), medic rezident în diabet zaharat, boli de nutriţie şi metabolism şi specialist cosmetician.

Dietă pentru pielea sensibilă

Majoritatea alimentelor care sunt bune pentru inimă sunt bune şi pentru piele. Astfel, acizii graşi precum Omega 3 reprezintă o necesitate în alimentaţia persoanelor cu tenul sensibil, care au predispoziţie la afecţiuni inflamatori, cum este rozaceea.

Seminţele de in sunt recomandate persoanelor cu tenul sensibil datorită bogăţiei în proteine şi fibre alimentare, sunt pline de grăsimi Omega 3, care ajută la estomparea ridurilor fine şi la ştergerea petelor de la nivelul tenului.

O jumătate de linguriţă de seminţe consumată zilnic timp de 6 săptămâni ajută la calmarea iritaţiilor, a roşelii şi inflamaţiilor pielii, şi menţine un mai bun nivel de hidratare. Consumaţi-le în iaurt, în salate sau în cerealele de dimineaţă, pentru că ajută şi la scăderea colesterolului.

Mănâncă sandwich cu ton, pentru că este delicios şi are un mic secret: seleniul. Acesta menţine elastina, o proteină ce ajută pielea să aibă un aspect ferm şi tonifiat. Grăsimile Omega 3 şi niacina sunt importante pentru sistemul cardiovascular.

Citeşte materialul pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite