Ce face ca iaurtul grecesc să fie atât de special: beneficiile produsului dezvăluite de nutriționiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iaurtul grecesc este un produs bogat în proteine și care are un conținut scăzut de zahăr rafinat, conform New York Post.

iaurt jpg

Dieteticienii împărtășesc beneficiile pentru sănătate ale iaurtului grecesc și dezvăluie cum să le selectezi pe cele mai hrănitoare. „Iaurtul grecesc este bogat în proteine, în general cu un conținut scăzut de zahăr rafinat, o sursă bună de nutrienți și bogat în probiotice", a declarat luna trecută pentru Parade dieteticianul Michelle Darian, manager de marketing științific și de produse la InsideTracker.

 "Este considerată o opțiune de masă sau gustare sănătoasă pentru persoanele care caută să adauge mai multe proteine și mai puține zaharuri rafinate în dieta lor."

Iaurtul grecesc este un iaurt obișnuit care a fost strecurat pentru a elimina zerul sau lichidul. Ceea ce rămâne este mai dens datorită concentrației ridicate de acid lactic, care este produs atunci când bacteriile descompun lactoza, zahărul natural al laptelui, prin fermentație.

Acidul lactic este un ingredient cosmetic comun care poate ajuta la eliminarea ridurilor. Consumul de iaurt, în special un anumit tip de bacterii producătoare de acid lactic, poate îmbunătăți elasticitatea pielii și diminua uscăciunea obrajilor.

Iaurtul grecesc conține, de asemenea, o multitudine de substanțe nutritive, inclusiv vitaminele A, B12 și B2 (riboflavină), precum și minerale precum fosforul, zincul, seleniul și potasiul.

Acesta are calciu, dar mai puțin decât în iaurtul obișnuit, deoarece o parte este eliminată în timpul procesului de filtrare.

Iaurtul grecesc conține, de asemenea, o proteină din lapte cu digestie lentă, care "tinde să îl facă bogat în proteine totale și mai puțin bogat în carbohidrați decât alte tipuri de iaurt", a declarat săptămâna aceasta Kristina Cooke, dietetician înregistrat la Academy of Nutrition and Dietetics, pentru USA Today.

Piața globală a iaurtului grecesc este de așteptat să se dubleze aproape de la 31,5 miliarde de dolari în 2023 la 60,4 miliarde de dolari în 2031.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite