Accesoriul care te ajută să arzi mai multe calorii în timpul mersului pe jos. Slăbești și crești masa musculară

0
Publicat:

Mersul pe jos are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Totuși, deși poate fi o provocare să faci 10.000 de pași pe zi (sau orice alt obiectiv), acest exercițiu nu are, de obicei, intensitatea unui antrenament la sală. Un simplu accesoriu îl poate face însă similar unei sesiuni de ridicat greutăți, potrivit Yahoo Life.

Mersul pe jos poate avea arderi mai intense folosind unele accesorii. FOTO Shutterstock
Mersul pe jos poate avea arderi mai intense folosind unele accesorii. FOTO Shutterstock

Mărirea vitezei de mers, parcurgerea unei distanțe mai mari sau să alegerea unor trasee cu mai multă înclinație nu sunt singurele modalități de a crește intensitatea mersului pe jos. Efectul poate fi obținut sau amplificat cu ajutorul unei veste cu greutăți, care ajută la creșterea forței și a rezistenței. Accesoriul este folosit de unele vedete tocmai pentru a-și intensifica antrenamentele și plimbările zilnice.

Dr. Vivek Babaria, specialist în medicină sportivă, confirmă pentru Yahoo Life că purtarea unei veste cu greutăți are mai multe beneficii, inclusiv creșterea intensității mersului, ceea ce poate ajuta la arderea mai multor calorii și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, prin forțarea corpului.

La purtarea unei veste cu greutăți pot fi însă obținute mai mult decât beneficii cardio. 

Medicul precizează că, întrucât adăugi rezistență la mers sub formă de greutate, purtarea unei veste cu greutăți „ajută, de asemenea, la dezvoltarea forței și rezistenței musculare, în special în partea inferioară a corpului și în zona centrală”.

Similar unei sesiuni de ridicare de greutăți, mersul pe jos cu o vestă cu greutăți ajută, de asemenea, la promovarea unei densități osoase mai bune, „deoarece greutatea adăugată pune mai mult stres pe oasele tale, stimulând celulele care promovează o nouă creștere osoasă”.

Cât de grea poate fi vesta pe care o porți?

Produsul, care poate fi achiziționat de pe site-urile de profil și din magazinele cu articole sportive este disponibil într-o varietate de greutăți. Important este să alegi o greutate care se potrivește cel mai bine corpului tău și nivelului de fitness pe care îl practici (unele veste sunt reglabile și includ posibilitatea de a adăuga greutăți suplimentare pe măsură ce câștigi forță).

O persoană cu experiență în antrenamente de forță poate începe cu o vestă care reprezintă 10% din greutatea corporală, în timp ce cineva mai puțin experimentat s-ar putea simți mai confortabil cu o vestă cu o greutate de doar 5%, spune, potrivit Yahoo Life, fizioterapeutul Rob Rowland, care recomandă atenție la efectele pe care corpul le resimte după purtarea unei veste cu o anumită greutate:

„O greutate externă care provoacă durere sau durere excesivă - care durează mai mult de 24 de ore - este probabil prea mult”.

Rucsacul, o alternativă la vesta cu greutăți

În cazul în care nu ai o vestă cu greutăți, poți folosi un rucsac pentru a obține rezultate similare, spune Rowland, menționând că rucsacul ar trebui să aibă curele reglabile care să-ți permită să-l fixezi corespunzător. 

Important este să nu porți o încărcătură prea grea sau să nu utilizezi vesta ori rucsacul în mod necorespunzător.

Dacă ai dificultăți de respirație sau un istoric de leziuni la nivelul gâtului și al spatelui, cere sfatul unui medic înainte de a folosi o vestă sau un rucsac cu greutăți, recomandă specialiștii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite