Trei marmote filmate cum stau cu burta la soare și se joacă în iarbă VIDEO

0
Publicat:

Trei marmote au fost filmate în timp ce stau cu burta la soare și se tăvălesc în iarbă, la Ocolul Silvic Vidraru din cadrul Romsilva. 

În imaginile video se observă trei marmote simpatice care se bucură de soare și se joacă în voie, filmarea fiind realizată în zona alpină înaltă.

„Marmotele sunt mamifere rozătoare din familia sciuride, de talie mare, având o lungime de până la 60 de centimetri și o greutate de până la 7 kilograme. Au un corp greoi, cu membre scurte, din acest motiv au adăposturile lângă sursele de hrană, în golurile alpine, în zonele însorite”, susțin reprezentanții Romsilva. 

Își sapă adăposturi cu mai multe intrări, cu o structură complicată, cu galerii adânci, de vară și de iarnă, când intră în somnul de iarnă. Marmotele se hrănesc cu graminee, buruieni, rădăcini și, ocazional, insecte.

Marmotele se bucură de soare FOTO: Romsilva
Marmotele se bucură de soare FOTO: Romsilva

În Europa, marmota trăiește în zonele muntoase din Alpi, Pirinei, Tatra și Carpații din România. În țara noastră, își extinde permanent arealul.

 Ocolul Silvic Vidraru, structură a Direcției Silvice Argeș, administrează peste 18.000 de hectare de păduri de stat.

 Regia Națională a Pădurilor-Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite