Metoda ciudată prin care un director își alege angajații: „Se joacă cu mintea ta”

0
Publicat:

Un director a atras critici asupra sa după ce a dezvăluit că selectează candidații care vin la interviurile de angajare în baza unui „test al ceștii de cafea”.

Majoritatea candidaților s-au oferit să-și ducă ceașca înapoi
Majoritatea candidaților s-au oferit să-și ducă ceașca înapoi

Trent Innes, director de dezvoltare la SiteMinder, a vorbit la podcastul The Venture în 2019, că angajează oamenii doar dacă se oferă să-și ducă ceștile de cafea la bucătărie, la sfârșitul interviului de angajare, relatează Business Insider.

El a explicat că întotdeauna îi duce pe candidați la o plimbare până la bucătărie, pentru a le oferi apă, cafea, o ceașcă de ceai sau o băutură răcoritoare. „Apoi venim înapoi și are loc interviul. Întotdeauna vreau să văd dacă la sfârșitul interviului persoana vrea să-și ducă ceașca goală înapoi în bucătărie”, a spus el.

Din punctul său de vedere, o sarcină minoră este foarte importantă și totul se reduce la atitudine.

Majoritatea candidaților s-au oferit să-și ducă ceașca înapoi, față de doar câțiva care nu au făcut acest lucru, a povestit Trent Innes. 

Episodul a devenit viral atât pe TikTok, cât și pe Reddit. Majoritatea utilizatorilor l-au criticat pe directorul Innes: „Se joacă cu mintea ta“, este se părere un utilizator. 

„Mi se pare ciudat să-ți speli propria ceașcă la un interviu, din moment ce ești oaspete acolo. Aș întreba probabil ce trebuie să fac cu ceașca”. Un altul este de părere că „pare un șef prost“ pentru că îi pedepsește astfel pe oamenii care nu îi citesc gândurile.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite