Ce pățesc nemții care își spală mașina acasă

0
Publicat:

O mașină trebuie spălată în mod regulat, dar acest lucru nu este întotdeauna permis la domiciliu. În unele cazuri, este chiar interzis prin lege.

Foto Pixabay
Foto Pixabay

Oricine deține o mașină s-ar putea confrunta cu probleme atunci când o spală.

Spălarea mașinilor pe proprietatea proprie este interzisă Vara, când praful din Sahara ajunge din când în când în Baden-Württemberg. Conducerea pe autostradă și vremea uscată în general asigură, de asemenea, că mașina trebuie spălată în mod regulat. Mulți oameni își folosesc proprietatea proprie în acest scop, scrie merkur.de.

O găleată cu apă, un burete, puțin detergent și, eventual, furtunul de grădină și mașina este strălucitor de curată. Cu toate acestea, acest lucru nu este permis din punct de vedere legal.

"De obicei, spălarea privată a vehiculelor pe proprietatea proprie nu este permisă." Motivul: există riscul de "contaminare a apelor subterane". Acest lucru se poate întâmpla mai ales dacă mașina este spălată pe gazon, pe pietrișul sau pe piatra spartă de pe alee.

Municipalitățile pot face o excepție dacă, de exemplu, "se garantează că apa de spălare se scurge în sistemul de canalizare municipal și că apele reziduale sunt curățate acolo", potrivit

Așadar, dacă doriți să vă spălați mașina acasă, ar trebui să verificați mai întâi regulamentul municipalității pentru a vedea dacă este permis.

În Baden-Württemberg există o amendă cuprinsă între 500 și 50.000 de euro. Problema nu este spălătoria auto, ci poluarea apelor subterane, care poate fi apoi și ea sancționată.

Există o interdicție clară de spălare a mașinilor pe proprietatea publică, de exemplu pe stradă.

Mai ales că regulamentul de circulație prevede, de asemenea, că drumurile nu pot fi "murdărite sau umezite" dacă traficul este împiedicat sau chiar pus în pericol. Cu toate acestea.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite