Cum să combați stresul de zi cu zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitamina C este necesară atunci când stresul este la cote ridicate.
Vitamina C este necesară atunci când stresul este la cote ridicate.

Agitaţia zilnică de la serviciu, treburile şi problemele casnice, într-un cuvânt stresul, îţi întind nervii la maxim şi-ţi iau toată energia. Cu o alimentaţie potrivită, poţi preveni efectele negative ale tensiunii la care te supune traiul cotidian.

Fiecare reacţionează diferit la suprasolicitare şi presiune, iar cei mai mulţi măresc consumul de dulciuri, alcool şi ţigări. Acestea nu numai că nu ne ajută, ci, dimpotrivă, provoacă multe probleme de sănătate. Alimentele bogate în grăsimi şi zahăr solicită organismul suplimentar. Iată cu ce substanţe îţi „încarci" organismul ca să câştigi lupta cu stresul.

Imunitate sporită cu vitamina C

Vitamina C este necesară atunci când stresul este la cote ridicate. Deficitul de vitamina C slăbeşte sistemul imunitar şi te face vulnerabilă în faţa bolilor şi a infecţiilor. O găseşti mai ales în mere, kiwi, cătină, sfeclă, pătrunjel şi broccoli.

Stimulează-ţi concentrarea cu zinc!

Depozitele de zinc au un rol esenţial în organism, carenţa acestui mineral ducând la lipsă de concentrare şi la performanţe scăzute. Cele mai bune surse de zinc sunt carnea (vita în special), brânza, fructele de mare (stridii, midi), fasolea, ghimbirul, spanacul şi fructele uscate.

Citește articolul integral, pe clickpentrufemei.ro.

Citește și:
5 ponturi să-ţi accelerezi metabolismul

Cum să te menții mereu în formă

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite