Biletele la primele reprezentaţii cu „Fantoma de la Operă“, vândute în două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
barlow_octavian ganea_mediafax

Biletele pentru cele doua reprezentatii din luna ianuarie, de pe 24 şi 25 ianaurie, ale musicalului "Fantoma de la Operă" s-au pus în vânzare pe 7 ianuarie şi au fost sold out în mai puţin de două ore.

În SUA, pe 7 decembrie 2014, "Fantoma de la Operă" era pe locul intai in topul reprezentatiilor pe Broadway (ca si numar de showuri) cu 11.175 de reprezentatii, pe locul doi aflându-se Chicago (versiunea noua) cu 7.502 reprezentaţii.

Spectacolul ,,Fantoma de la Opera” de Andrew Lloyd Webber, o producţie muzicală de referinţă, adaptată în 14 limbi, distinsă cu peste 70 de premii importante şi vizionată de peste 130 de milioane de spectatori din întreaga lume, va avea premiera la Teatrul de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” pe 24 ianuarie, de la ora 19.00.

Spectacolul pus în scenă la Bucureşti reprezintă un dublu eveniment: premiera naţională a unui musical care a scris istorie în rândul producţiilor de gen, dar şi acordarea drepturilor de producţie pentru un spectacol diferit de celelalte adaptări ale versiunii originale, de către The Really Useful Group Theatre Company Ltd., compania deţinătoare a drepturilor de autor, cu sediul în Londra (Marea Britanie).

Musicalul ,,Fantoma de la Opera” este pus în scenă de către regizorul australian Stephen Barlow cu ajutorul unei echipe de creaţie din care fac parte artişti români şi străini şi are drept protagonişti actori, vedete pop şi solişti de operă din România. 

Renumit pentru abordările sale originale şi surprinzătoare, Stephen Barlow a reconsiderat scenariul orginal al spectacolului recalibrând cele două coordonate dramatice principale şi schimbând coordonatele temporale ale acţiunii pe care o plasează în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Noua producţie păstrează nota de dualitate care domină imaginea personajului principal şi subliniază contrastele care îi compun profilul captivant: Fantoma este un amestec indiscernabil de bine şi rău, lumină şi întuneric, oscilând permanent între aspiraţia sa spre iubire şi lipsa de lumină la care se autocondamnă.

,,Sunt încântat de faptul că am posibilitatea să revin la Bucureşti şi să particip la o adevărată revoluţie culturală care are loc în viaţa muzicală a Capitalei datorită viziunii directorului general al Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă. Am trăit o poveste de dragoste cu «Fantoma de la Opera» în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producţia West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială. Am fost şi atunci, şi rămân şi acum, captivat de povestea obsedantă şi, într-un fel, erotică, scrisă de Gaston Leroux şi pusă în scenă pe cea mai romantică şi intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber.

Solicitarea de a pune în scenă o nouă producţie a celui mai de succes spectacol de divertisment din toate timpurile este, în egală măsură, o responsabilitate uriaşă dar şi o oportunitate extraordinară. Cu o distribuţie de excepţie compusă din actori, vedete pop şi solişti de operă şi în colaborare cu o echipa de oameni tineri, dar extrem de talentaţi, de la London West End vreau să încep un nou drum, atât din punct de vedere vizual cât şi psihologic, cu ajutorul poveştii şi al muzicii.

Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris (Palais Garnier), locul unde se desfăşoară acţiunea spectacolului ", a declarat regizorul Stephen Barlow.

Succesul de care s-a bucurat ,,Fantoma de la Opera” de-a lungul timpului pe plan internaţional nu s-a lasat aşteptat nici la Bucureşti: biletele pentru primele reprezentaţii au fost sold out în mai puţin de două ore de la punerea lor în vânzare.

Premiera spectacolului “Fantoma de la Operă” marchează totodată şi un moment deosebit de important din istoria Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” şi anume inaugurarea noii săli de spectacole a instituţiei situată pe bulevardul Octavian Goga nr.1 (lângă Bibilioteca Naţională a României), aceasta fiind totodată şi prima clădire de teatru construită în România, după anul 1989.

afis fantoma de la opera


PREMIERĂ
Sâmbătă, 24 ianuarie 2015, ora 19.00

FANTOMA DE LA OPERĂ
Muzica: Andrew Lloyd Webber
Versuri: Charles Hart
Versuri suplimentare: Richard Stilgoe
Libret: Richard Stilgoe şi Andrew Lloyd Webber
După romanul „Fantoma de la Operă” de Gaston Leroux
Regia: Stephen Barlow
Scenografia: Andrew Riley
Coregrafia: Ewan Jones
Lighting design: Howard Hudson
Dirijor: István Silló / Ciprian Teodoraşcu
Traducerea şi adaptarea: Ernest Fazekas

Regizat iniţial de Harold Prince | Orchestraţia de David Cullen şi Andrew Lloyd Webber
Producţie originală de Cameron Mackintosh Ltd. & The Really Useful Group Ltd.

Distribuţia premierei:

Fantoma: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianţ
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă


Cu participarea Orchestrei, Corului şi Baletului Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian”.

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” este o companiei a Operei Naţionale Bucureşti.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite