VIDEO ,,Fantoma de la Operă“, spectacolul anului 2015 la Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Ristei, Irina Baianţ şi Adrian Nouur, la repetiţii cu regizorul Stephen Barlow  FOTOGRAFII: GIN PHOTO
Florin Ristei, Irina Baianţ şi Adrian Nouur, la repetiţii cu regizorul Stephen Barlow  FOTOGRAFII: GIN PHOTO

Montarea, după musicalul lui Andrew Lloyd Webber, va avea premiera pe 24 ianuarie, odată cu inaugurarea noului sediu al Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian“.

„Fantoma de la Operă“ este un spectacol-eveniment, probabil producţia anului 2015. Musicalul ,,Fantoma de la Operă“ este prezentat pentru prima dată în România.  Premiera, de pe 24 ianuarie, va marca un moment extrem de important pentru existenţa Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian“ şi anume inaugurarea noului sediu al instituţiei, situat în apropierea Bibliotecii Naţionale. Astfel, pentru prima dată după aproape trei decenii, teatrul va beneficia de un spaţiu propriu de desfăşurare a activităţii, modern şi adaptat specificului evenimentelor pe care le va găzdui.


Iubire obsesivă
O voce nepământeană o fascinează, susţinându-i talentul extraordinar din ungherele întunecoase ale unei Opere, unde corista inocentă Christine Daae (Irina Baianţ ) şi-a găsit un cămin. Misteriosul Înger al Muzicii despre care vorbeşte Christina este, de fapt, Fantoma (Adrian Nour), un geniu muzical desfigurat, care bântuie prin catacombele clădirii, îngrozind grupul de artişti care trăiesc şi lucrează aici.
În curând Christine descoperă că este curtată de o persoană bogată şi influentă, un spectator fidel al Operei, Vicontele Raoul de Chagny (Florin Ristei).
Deşi este vrăjită de charismaticul ei mentor, Christine este în mod clar atrasă de fermecătorul Raoul, stârnind astfel mânia Fantomei şi stabilind premisele unui crescendo dramatic în care pasiuni înflăcărate, gelozii cumplite şi o iubire obsesivă ameninţă să îi aducă pe îndrăgostiţi într-un punct de unde să nu mai existe cale de întoarcere.

fantoma 2

Musicalul „Fantoma de la Operă“ de Andrew Lloyd Webber este una dintre cele mai de succes producţii muzicale din toate timpurile, al cărei succes continuă şi astăzi la mai bine de 25 de ani de la premiera sa. Cu un număr total de peste 130 de milioane de spectatori şi încasări de peste 5.6 miliarde de dolari (mai mari chiar decât ale celebrelor filme hollywoodiene „Titanic“, „ET“ şi „Star Wars“), „Fantoma de la Operă” este cea mai longevivă producţie de pe Broadway, depăşind recordul de 7.486 de reprezentaţii stabilit de musicalul „Cats“.


Celebrul musical scris de Andrew Lloyd Webber va fi pus în scenă de Stephen Barlow,  unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani, cu o carieră desfăşurată în cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care Metropolitan Opera House - New York, Royal Opera House, Covent Garden - Londra.

image
„Ne-am propus să oferim producţii şi evenimente de cel mai înalt nivel în 2015, dar şi o întreagă paletă de posibilităţi de petrecere a timpului liber iîn cadrul Operei. Opera Naţională Bucureşti este, înainte de toate, un spaţiu deschis şi accesibil tuturor celor care caută o experienţă unică, spectaculoasă, este un loc în care imaginarul devine real, palpabil, în care totul este posibil şi in care lumea capata un alt sens“, spune Răzvan Ioan Dincă, director general al Operei Naţionale Bucureşti.


Vor fi 22 de decoruri diferite de scenă, peste 200 de costume,  o producţie revoluţionară faţă de tot ce s-a întâmplat până acum în România, managerii şi producătorii propunându-şi un spectacol grandios.
Iata premierele de la Opera Naţională Bucureşti pâna la inchiderea stagiunii:

PREMIERELE DE LA OPERA NAŢIONALĂ BUCUREŞTI

„Fantoma de la Operă“, în regia lui Stephen Barlow va premiera pe data de 24 ianuarie.
,,Falstaff" –de  Giuseppe Verdi in regia lui Graham Vick va avea premiera la Opera Naţională Bucureşti pe 19 februarie 2015.
„Triptic de balet“ va avea premiera pe 25 aprilie 2015 şi este  compus din ,,Classical Symphony“ în coregrafia lui Yuri Possokhov, ,,Petite Mort“, în coregrafia lui  Jiri Kylian şi ,,Marguerite and Armand“ în coregrafia lui Sir Frederick Ashton.
,,Manon Lescaut“ – de Giacomo Puccini, în regia lui Jonathan Kent va avea premiera pe 23 mai 2015. Este un spectacol realizat in coproductie cu Royal Opera House ,,Coevent Garden“ şi cu Shanghai Grand Theatre.
,,Giselle“ în coregrafia lui Johan Kobborg şi Ethan Stiefel (adaptare dupa Marius Petipa) va avea premiera pe data de 6 iunie.

barlow_octavian ganea_mediafax

Fantoma de la Opera
Regizor: Stephen Barlow (foto Mediafax)
Scenograf: Andrew Riley
Coregraf: Ewan Jones
Lighting Designer: Howard Hudson
Dirijor: István Silló şi Ciprian Teodoraşcu

Distribuţia premierei din 24 ianuarie:
Fantoma: Adrian Nour
Christine Daaé: Irina Baianţ
Raoul, Viconte de Chagny: Florin Ristei
Monsieur André: Andrei Lazăr
Monsieur Firmin: Valentino Tiron
Carlotta Giudicelli: Gabriela Daha
Ubaldo Piangi: Samuel Druhora
Madame Giry: Dana Rotaru
Meg Giry: Alexandra Giurcă
Cu participarea Orchestrei Teatrului de Operetă si Musical ,,Ion Dacian"

fantoma 1

Interpreţi celebri în showuri TV muzicale

Talent-show-urile muzicale reprezintă o rampă importantă de lansare, fie că eşti câştigător sa nu. Astfel, doi foşti concurenţi, Adrian Nour („Vocea României 2013“, Pro TV) şi Florin Ristei („X Factor 2013“, Antena 1) sunt protagoniştii musicalului „Fantoma de la Operă“.
Adrian Nour deţine chiar rolul principal, al fantomei de la Operă, în timp ce Florin Ristei va interpreta personajul Raoul, Viconte de Chagny. Adrian Nour (34 de ani, Galaţi) a fost unul dintre cei patru finalişti din 2013, la „Vocea României“. El a făcut parte din echipa lui Smiley şi, cu toate că înainte de marea finală era cel mai bine cotat la casele de pariuri, a ocupat locul al treilea, marele trofeu fiind câştigat de Mihai Chiţu, antrenat de Horia Brenciu. Actor şi cântăreţ, Adrian Nour este căsătorit şi are o fetiţă.


Florin Ristei (27 de ani), un alt gălăţean, a revenit în lumina reflectoarelor după ce a participat la „X Factor“, în 2013. Antrenat de Delia, el a câştigat competiţia de la Antena 1 după o luptă strânsă cu Alex Maţaev.
Pentru Florin Ristei au urmat concerte alături de trupa sa, Freestay, un clip nou, dar şi participări în show-ul „Te cunosc de undeva“, de la Antena 1. Ristei a devenit celebru pe când era doar un copil şi cânta hitul „Dana, colega mea“, împreună cu grupul Amicii. (Raluca Moisă)

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite