Una dintre cele mai populare țări exotice renunță la vizele pentru români. Ponturi pentru Thailanda

0
Publicat:

De la 1 iunie 2024, românii vor putea călători în Thailanda doar cu buletinul. Prin urmare, vă oferim o serie de ponturi în cazul în care vă decideți să optați pentru această țară ca destinație de vacanță.

Thailanda destinație exotică ce poate fi vizitată doar cu buletinul de la 1 iunie 2024 Colaj
Thailanda destinație exotică ce poate fi vizitată doar cu buletinul de la 1 iunie 2024 Colaj

Măsura adoptată marți, 28 mai, de către guvernul thailandez, urmărește creșterea turismului și include mai multe țări, având în vedere dependența economiei naționale de acest sector de activitate. Este a doua țară, după Turcia, care a facilitat accesul inclusiv al turiștilor români, renunțând la o serie de vize turistice.

Potrivit publicației Bangkok Post, decizia include atât scheme fără viză cât și şederi mai lungi, mai ales pentru anumite categorii, precum studenții, nomazii digitali,  lucrătorii la distanță, liber profesioniștii etc., dar și pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Aceștia vor putea beneficia de Viza „Destinaţia Thailanda”. După absolvire, studenţii străini vor putea să mai rămână în țară timp de un an, perioadă în care li se permite să-și găsească de lucru. În Thailanda numărul studenților străini se ridică la 40.000.

Până acum, românii pasionați de turism extern călătoreau în Thailanda cu o viză online sau obținută direct de pe aeroport, valabilă 15 zile. Sejururile vizitatorilor vor fi prelungite, de la 1 iunie, la 60 de zile. 

Potrivit oficialilor thailandezi, vizitatorii care doresc să lucreze şi/sau să viziteze destinaţii turistice vor putea obţine vize de cinci ani valabile pentru sejururi de până la 180 de zile, care pot fi prelungite cu încă 180 de zile. 

România se află printre cele aproximativ 40 de țări eligibile pentru intrarea fără viză.

Câteva sfaturi de călătorie pentru o vacanță de vis în Thailanda

Thailanda este binecunoscută pentru plajele sale superbe, stâncile de calcar maiestuoase, localnicii prietenoși și templele impunătoare. În ultimii ani se regăsește tot mai des printre preferințele românilor dornici de vacanțe în ținuturi exotice.

De aceea, vă oferim câteva ponturi, culese de la turiștii români îndrăgostiți de „Țara zâmbetului”.

Așadar, cea mai scumpă parte dintr-o vacanță în Thailanda, de obicei, o reprezintă transportul - biletele de avion. Cu cât mai multe escale, cu atât mai ieftină poate fi călătoria, dar depinde foarte mult și unde anume se fac aceste opriri. Spre exemplu, o escală în Kuala Lumpur sau Istanbul este mai rentabilă decât una în Doha, susțin turiștii români. Ca să găsiți însă tarife cât mai avantajoase este recomandabil să folosiți cât mai multe motoare de căutare zboruri, apoi să verificați și pe site-urile companiilor aviatice, unde este posibil să aveți parte de prețuri mai mici.

Cea mai ieftină componentă a unei vacanțe în Thailanda este mâncarea, mai ales dacă optați pentru „night-market” - celebrele piețe de seară, unde prețurile sunt mici. Nu reprezintă o problemă dacă nu vă place mâncarea locală, pentru că gastronomia în Thailanda este extrem de variată cu nenumărate opțiuni din bucătăria europeană, americană, australiană etc..

Ieftine, de asemenea, sunt și piesele de îmbrăcăminte și suvenirurile. De aceea, turiștii sunt sfătuiți să nu plece cu bagaje voluminoase, cea mai bună opțiune fiind bagajul de mână. În Thailanda, ca în alte țări asiatice, există cultura negocierii prețurilor. Se negociază atât la haine, cât și la excursii și transport (nu toate tipurile). 

În ceea ce privește cazarea, la fel ca peste tot în lume, prețurile variază în funcție de  perioadă, condiții, locație etc.. Spre exemplu, puteți găsi cazare într-o cameră la un resort de trei stele cu mai puțin de 60 de euro/noapte, cu mic dejun inclus, iar la un resort de cinci stele, tariful se poate dubla. 

Nu ratați masajele în Thailanda! Prețurile pleacă de la 5 - 7 euro/oră. Hidratatea este foarte importantă, date fiind temperaturile extreme. Lichidele, de asemenea, sunt accesibile ca preț și mai ales delicioase cele care conțin fructe care de asemenea nu trebuie ratate.

Țineți cont atunci când vă planificați o vacanță în Thailanda de faptul că anotimpul uscat începe în noiembrie și se termină în mai, în timp ce anotimpul umed ține din iunie - iulie și se termină în octombrie - noiembrie, dar există și diferențe între regiunile țării de care este bine să țineți cont. 

Și încă un aspect: cea mai aglomerată și cea mai scumpă perioadă este în lunile ianuarie - februarie când rușii sărbătoresc pe plajă Crăciunul și Revelionul în stil vechi, dar și perioada Noului An Chinezesc, când țara este luată cu asalt de chinezi.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite