Trucul inteligent de cumpărare a bananelor despre care ai fi vrut să știi mai devreme. „Nu mi-a trecut niciodată prin cap”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucătar profesionist şi gazdă a unei emisiuni culinare a explicat cum trebuie alese bananele, pentru a rezista mai mult timp.

Un "pachet" de banane în diferite stadii de coacere. Foto Instagram/Kelsy Nixon
Un "pachet" de banane în diferite stadii de coacere. Foto Instagram/Kelsy Nixon

Este recunoscut faptul că bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamine și fibre dietetice, precum și o sursă bună de carbohidrați, care pot oferi un impuls rapid de energie, ceea ce le face o gustare populară pentru sportivi și persoane active. În plus, ele pot contribui la o mai bună sănătate a inimii, a intestinelor și, de asemenea, îmbunătăţesc digestia.

Singura problemă legată de banane este că se coc mult prea repede şi, dacă nu sunt consumate la timp, devin maro şi se strică. Acest lucru se datorează faptului că ele produc niveluri ridicate de gaz etilen, un hormon natural al plantelor ,care declanșează procesul de coacere. Odată ce începe coacerea, procesul tinde să se accelereze, ceea ce înseamnă că fructele pot trece de la verde la maro destul de repede.

Kelsy Nixon, bucătarul profesionist și gazdă a unei emisiuni culinare, @kelseynixon, a mărturisit că a descoperit un nou mod a de acumpăra bananale pentru ca acestea să reziste mai multe zile, în timp ce făcea cumpărături într-un magazin corean, unde angajații magazinului ambalau bananele „la diferite niveluri de coacere”. 

Prin ambalarea bananelor în diferite stadii de coacere, cumpărătorii pot alege un pachet care să le satisfacă toate nevoile, adică un pachet cu un amestec de banane coapte și mai puțin coapte, astfel încât să aibă fructe care se coc treptat pe parcursul săptămânii. Bananele coapte pot fi consumate imediat, în timp ce cele mai verzi pot fi consumate mai târziu, după ce s-au copt.

Deşi aceasta nu este o practică generalizată în magazine, nimic nu vă împiedică să alegeţi din mănunchi bananele pe care le doriți şi să le consumaţi de-a lungul mai multor zile, pe măsură ce ajung la maturitate.

Câţiva dintre urmăritorii paginii sale de Instagram au comentat, afirmând că, în mod obişnuit, aleg fructele mai verzi şi aşteaptă câteva zile pentru ale consuma, dar nu au luat niciodată în calcul alcătuirea „unui pachet” cu banane în diferite stadii de coacere.

„Nu mi-a trecut niciodată prin cap să iau mai multe în funcţie de nivelul de coacere! Întotdeauna le caut pe cele care sunt toate puțin verzi, dar apoi trebuie să aștept câteva zile și de obicei nu pot ajunge la toate înainte să fie prea moi”, a comentat cineva la postarea de pe Instagram a lui Kelsey.

„Le cumpăr un pic mai verzi, astfel încât să aibă mai mult timp înainte de a se coace cu adevărat. De obicei, asta facem și noi, dar această nouă metodă este mai eficientă, pentru că ne putem bucura de banane toată săptămâna”, a apreciat un alt urmăritor al recomandărilor sale.

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite