Video Ce alimente ajută la prevenirea digestiilor grele și reduc aciditatea: „Absorb excesul”. Alcoolul este inamicul numărul 1
0Un nutriționist popular pe rețelele sociale, Pablo Ojeda, susține că una dintre primele greșeli pe care le facem este să luăm medicamente protectoare pentru stomac, în cazul în care avem digestie greoaie.
Nutriționistul a explicat ce alimente ajută la prevenirea digestiilor grele și a enumerat unele dintre lucrurile pe care le facem și care nu aduc niciun beneficiu corpului nostru, relatează ABC.
Pablo Ojeda atrage atenția că prima greșeală pe care o facem adesea este să luăm protectori ai stomacului precum omeprazolul.
Expertul explică modul în care afectează organismul: „Nu secreți acid clorhidric, care este necesar pentru a ucide anumite bacterii. El spune că pe termen lung poate fi foarte dăunător”.
Potrivit specialistului, cheia este alimentația. „Consumul unei cantități bune de fibre absoarbe excesul”, spune el.
Unele legume, cum ar fi salata, sfecla, morcovii cruzi și spanacul, conțin acest nutrient.
Pe de altă parte, nutriționistul a vorbit despre un fruct care „merge de minune” și pe care îl avem cu toții acasă.
Concret, el s-a referit la bananele coapte. „Aceasta are o diferență de pH ușor mai mică și compensează excesul de acid clorhidric”, a spus el.
În cele din urmă, Ojeda menționează carnea albă.
Pe de altă parte, cunoscutul nutriționist a avertizat că unele substanțe sunt total interzise. „Dacă există persoane care au reflux, alcoolul este inamicul”, conchide el.