Omletă ca la restaurant. Bucătarii experimentați au dezvăluit secretul

0
Publicat:

Când spui omletă, te gândești la unul dintre cele mai simple preparate din lume și ești tentat să te gândești că nu mai are secrete. Bucătarii experimentați explică ce trebuie să faci ca omleta să iasă ca la restaurant.

Omletă ca la restaurant. FOTO pexels.com
Omletă ca la restaurant. FOTO pexels.com

Omletele bucătarilor se dovedesc adesea a fi mai gustoase decât cele de acasă și nu pentru că folosesc vreun ingredient secret, ci pentru că știu exact când să oprească focul pentru ca omleta să nu fie prea uscată, potrivit Stiri Diaspora.

Există însă și alte trucuri. Unul dintre ele presupune ca prăjirea să se facă în unt, nu în ulei.

În al doilea rând, se folosește o tigaie antiaderentă, foarte bine încălzită.

Ingredientele de care ai nevoie

- trei ouă,

- 30 ml de lapte,

- sare și piper după gust,

- 20 de grame de unt,

- 10 grame de parmezan ras.

Modul de preparare

Ouăle se bat într-un castron. Se adaugă laptele, sarea și piperul și se continuă baterea cu un tel până la omogenizare.  Se adaugă o lingură de unt într-o tigaie antiaderentă foarte fierbinte și se unge rapid toată cu o spatulă. După topire, se adaugă ouăle.

Se amestecă astfel încât ouăle să formeze un strat uniform de clătite.

După ce partea de jos a omletei s-a întărit, iar partea superioară este încă curgătoare, se folosește o spatulă pentru a rula omleta într-un plic și se așează pe o farfurie, explică Știri Diaspora.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite