Ce model de la Hyundai va distruge Dacia Spring. Cum arată și ce performanțe are micuța mașină electrică a coreenilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hyundai pregătește un derivat electric al mini-SUV-ului său Casper și, spre deosebire de acesta, modelul „zero emisii” va fi comercializat în Europa din 2024 și va constitui o amenințare serioasă pentru Dacia Spring.

FOTO captura L'Argus
FOTO captura L'Argus

Potrivit informațiilor de la L'Argus, Hyundai dezvoltă o mașină de oraș electrică pe baza modelului Casper, un mini-SUV oferit cu motor termic pe piața sa internă. Comercializarea sa în Europa este planificată pentru 2024.

Cu o lungime de 3,60 m, Hyundai Casper se bazează pe platforma K1, folosită în special de mașina de oraș i10. În Coreea de Sud, modelul este oferit cu un motor 1.0 pe benzină cu trei cilindri de 67 CP sau într-o variantă turbo de 100 CP, iar acesta din urmă poate fi recunoscută după cele două prize de aer plasate pe grilă.

image

Potrivit The Korean Car Blog, Hyundai Casper Electric ar putea prelua sistemul de propulsie de la Kia Ray EV. Acesta din urmă este propulsat de un motor electric de 86 CP alimentat de o baterie de 35 kWh, oferindu-i oficial o autonomie de 205 kilometri. Spre comparație, o Dacia Spring are 44 sau 65 CP și se bazează pe o autonomie declarată de 230 sau 220 kilometri în sistemul WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure - o metodă de testare armonizată la nivel mondial pentru autoturisme şi autovehicule-n.red.).

Modelul Hyundai ar urma să fie produs în Coreea de Sud, în fabrica mărcii situată în Gwangju, iar prezentarea oficială ar fi programată pentru decembrie 2023.

Mai multe imagini AICI

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite