Farul – FCSB, penalty VARză: De ce arbitrajul video n-a intervenit la o decizie explozivă VIDEO

0
Publicat:

Cel mai important meci din etapa a 9-a a Superligii, Farul – FCSB (0-1), s-a încheiat cu victoria bucureștenilor. Singurul gol a fost înscris de Olaru, după un penalty despre care, cu siguranță, se va vorbi intens, cel puțin încă 48 de ore!

Sebastian Colțescu a dictat un penalty discutabil
Sebastian Colțescu a dictat un penalty discutabil

Ceea ce a pus gaz pe foc, la contactul în urma căruia Adrian Șut (FCSB) a căzut în careul Farului determinându-l pe Sebastian Colțescu să dea penalty, a fost lipa unei intervenții din partea VAR-ului. Concret, centralul Sebastian Colțescu n-a fost chemat pe margine pentru a revedea faza.

Primul oficial care a atacat acest moment, bizar ce-i drept, a fost președintele „marinarilor“, Gică Popescu. „Ceea ce mă surprinde e faptul că n-a fost la VAR. Dacă asta nu e fază de VAR, care e fază de VAR? Analizați voi dacă ăsta e penalty. Astfel de situații se întâmplă în careu. Nu poți să nu atingi adversarul. Dar una e contactul, alta e faultul. Și alta e o atingere. Se întâmplă sute de astfel de atingeri“, a spus fostul mare internațional, la Digi Sport.

Cu regulamentul în mână însă, exista o explicație pentru că VAR-ul a „dormit“ la penalty-ul controversat dat în Farul – FCSB. Concret, pe reluări se vede cum Colțescu e la câțiva metri de fază, fără să aibă vederea obstrucționată. Practic, arbitrul vede perfect toată faza. În astfel de situații, în care se consideră că centralul a văzut tot, VAR-ul nu intervine. Exact asta a explicat și Andrei Vochin (consilierul președintelui FRF), fost jurnalist, la Orange Sport.

Greu de dat penalty pentru aşa ceva. Există contact, e clar. Faptul că există elimină intervenţia VAR-ului. E primul lucru. Atâta timp cât arbitrul zice am văzut contactul, VAR-ul n-are ce să-i mai zică. Acest contact produce căderea? Mie nu mi se pare. Dar arbitrul poate să audă. Să i se pară că a auzit o ciocnire puternică între două picioare. VAR-ul îl întreabă ce a văzut, el zice că a văzut contact şi VAR-ul nu mai poate interveni. VAR intervine doar când arbitrul se înşală, dacă crede că e contact şi nu e“, a spus Vochin.

VEZI PENALTY-UL CONTROVERSAT LA FARUL - FCSB

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite