Halep a reapărut în clasamentul mondial: Simona, depășită deocamdată de niște jucătoare anonime FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep (32 de ani) a fost implicată într-un scandal de lungă durată pentru dopaj. Iar aici, discuțiile sunt interminabile în ceea ce privește verdictul dat de Sport Resolutions și cel de la TAS. Pentru simplul motiv că ele se bat cap în cap. În schimb, în toată această poveste, Simona a fost nedreptățită dintr-un punct de vedere. Iar aici, vorbim despre o realitate indiscutabilă!

Simona Halep a acumulat primele puncte de după revenire la Miami
Simona Halep a acumulat primele puncte de după revenire la Miami

Concret, după decizia TAS, suspendarea lui Halep a fost de 9 luni. Doar că, în realitate, ea a stat pe tușă 18 luni. Teoretic, în momentul în care ar fi avut dreptul de a-și relua cariera, în iulie 2023, Simona mai avea 1000 de puncte cu care ocupa locul 54 WTA. Din păcate pentru ea, la vremea respectivă, nu exista nici măcar primul verdict, cel dat de Sport Resolutions. Așa că punctele Simonei s-au „topit“, iar ea a fost ștearsă din ierarhia mondială, începând cu 11 septembrie 2023.

Acum, la 203 zile după acel moment nefericit, asistăm la revenirea lui Halep în clasamentul mondial. Pentru că, astăzi, în ierarhia publicată de WTA, constănțeanca apare pe locul 1.143, cu cele 10 puncte pe care le-a acumulat pentru prezența pe tabloul Miami Open grație unui wild-card. Aici, Simona fost învinsă după primul meci, în trei seturi, de Paula Badosa.

În acest moment, Halep – a ocupat locul 1 mondial timp de 64 de săptămâni! – e doar a 37-a româncă din clasamentul tenisului feminin. Ea e depășită de jucătoare de care n-a auzit mai nimeni, precum Mara Gae (1.063 WTA), Anastasia Safta (805 WTA) sau Arina Vasilescu (674 WTA). În schimb, Simona are perspective bune de a avea o ascensiune rapidă în clasament, după cum americanii au explicat aici.

Clasament Halep jpg

În ierarhia mondială actualizată astăzi, cele mai bune românce sunt:

29. Sorana Cîrstea 1.748 de puncte (coborâre de 5 locuri)

66. Ana Bogdan 1.054p

83. Jaqueline Cristian 844p (-1 loc)

115. Irina Begu 667p (+11 locuri)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite