Halep, durerea apare doar în cazul României: americanii sesisează o fractură de logică în cazul Simonei

0
Publicat:

Transformarea Simonei Halep (32 de ani) într-o jucătoare dornică să evolueze sub tricolor a fost o „minune“. Care a ținut un meci, după cum Adevărul a explicat aici. Pentru că, încă de la începutul săptămânii trecute, a devenit clar că fosta ocupantă a locului 1 mondial nu va juca pentru România în meciul cu Ucraina (12-13 aprilie). Iar refuzul s-a oficializat în weekend.

Simona Halep
Simona Halep

În momentul în care a luat hotărârea de a părăsi SUA, unde România va înfrunta Ucraina, Halep a motivat că are o durere la umăr, apărută în timpul meciului cu Paula Badosa, în turul I de la Miami Open. Inclusiv duminică, tatăl Simonei, Stere Halep, a pus absența fiicei sale din lotul României pe seama problemei de la umăr, spunând că durerile au apărut chiar înaintea revenirii ei pe teren.

Problema e că motivul invocat pentru „fentarea“ convocării în lotul României are o mare fractură de logică. Pentru că, dacă durerile de la umăr o scot pe Simona din calcule pentru duelul cu Ucraina, în schimb, ele nu reprezintă un împediment pentru participarea ei la turneul WTA 250 de la Rouen (15-21 aprilie).

Această anomalie a fost remarcată și de jurnaliștii americani de la Tennisuptodate.com.Prioritatea lui Halep era să joace la Stuttgart, dar această posibilitate a fost anulată pentru că alte jucătoare, sub contract cu sponsorul principal al turneului, Emma Răducanu și Angelique Kerber, au fost înaintea ei în <<coada>> pentru wild-card-uri. De asemenea, tabloul era mult prea puternic, cu Iga Swiatek, Elena Rybaina, Coco Gauff și alte vedete, așa că, una peste această decizia (n.r. – de a merge la Rouen) are logică. În schimb, ea devine ridicolă în contextul motivului invocat pentru retragerea din echipa României de Billie Jean King Cup care pune în pericol și visul participării Simonei la Jocurile Olimpice. Ea s-a retras de la echipa de Billie Jean King Cup din motive medicale, dar, din câte se pare, va reveni pe teren, fix în săptămâna de după meciul cu Ucraina, la Rouen“, au notat jurnaliștii americani.

Sursa citată a scris că participarea la Rouen poate reprezenta, totuși, un câștig pentru Halep, în vederea participării la JO 2024, de la Paris: „Ca să fie prezentă la Jocurile Olimpice, printre condițiile care trebuie îndeplinite de Simona Halep e o prezență în Top 400 mondial. După turneul de la Rouen, ea poate face pasul chiar spre o clasare în Top 300“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite