Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii

0
Publicat:

Când o echipă „confiscă“ locul 1, 26 din cele 30 de etape din sezonul regulat, și apoi, în play-off, își tot mărește avansul față de urmăritoare, lucrurile sunt clare: merită titlul! În acest sezon, această echipă se numește FCSB.

Gigi Becali. FOTO: Arhiva Adevărul
Gigi Becali. FOTO: Arhiva Adevărul

Formația patronată de Gigi Becali tocmai a și stabilit un record: victorii pe linie în cele patru runde din play-off de până acum. De când avem acest sistem competițional, începând din 2015-2016, nicio formație n-a adunat maximum de puncte, 12 din 12, când a pornit în lupta decisivă pentru supremație. Până acum, cele mai bune serii fuseseră realizate în două rânduri de CFR Cluj și FCSB, cu treii victorii și un egal după primele patru etape din play-off.

Iar FCSB va stabili, probabil, și un alt record. Va deveni campioană în timp-record! Pentru că, teoretic, poate rezolva ecuația câștigării locului 1, încă după etapa a 6-a, cu patru partide înainte de finalul sezonului. În ultimii ani, titlul s-a dat mai mereu în ultimele două runde din play-off.

Având în vedere această situație, care reflectă superioritatea echipei sale, Gigi Becali a avut o intervenție simpatică la Prima Sport, în cadrul emisiunii Fanatik Superliga. Aici, în dialog cu Horia Ivanovici, latifundiarul din Pipera a explicat, în primul rând, de ce nu mai are emoții în actuala stagiune.

Emoţii n-au fost nici în seara asta (n.r. – cu CFR Cluj). Ai 13 puncte avans, ce emoţii să mai ai? Dă-i punctele astea Iaşiului şi îţi va lua campionatul. Mai sunt şase meciuri, trebuie să câştigi unul“, și-a început Becali discursul logic.

Apoi, a trecut la prima „aroganță“, dar și aceasta cu haz: „Bă, să ai 16 puncte față de Rapid! Dacă se înjumătățesc încă o dată punctele, suntem tot noi campioni! Dacă ne-ar lua jumătate (n.r. – din puncte), ar fi 8 față de Rapid și 6 față de CFR și de Craiova“.

Întrebat cum pregătește sărbătoarea câștigării unui titlu așteptat din 2015, Becali a venit cu o variantă excentrică, în stilul său caracteristic. „Pregătesc o surpriză frumoasă, creştinească, nu cu artificii. Vreau să fac pe Arena Naţionlă din drone o cruce de lumini. Cât timp se joacă meciul. să fie crucea pe cer, adică biruinţa. Numai crucea. O să vedem. O să fie crucea din drone pe tot cerul. La meciul cu Rapid (sâmbătă, 20 aprilie, 20.30) cred că mă duc, dacă vom avea aprobarea să avem crucea pe cer din drone, cred că mă duc şi eu la meci“, a explicat finanțatorul FCSB.

Acesta l-a ironizat un pic pe omologul său de la Rapid, Dan Șucu, făcând trimitere la faptul că acesta a întărit lotul giuleștenilor cu jucători la care au renunțat FCSB și CFR Cluj. Vorbim despre Iulian Cristea și Răzvan Oaidă (ex-FCSB), Damjan Djokovic, Ermal Krasniqi și Claudiu Petrila (fost la CFR).

Am vorbit cu el (n.r. – cu Dan Șucu). I-am zis: <<Bă, Dane, tu vrei să iei campionatul cu jucători de la CFR şi FCSB, crezi că suntem idioţi?! Tu ne dai o mobila veche din depozit şi vin eu să o vând, că sunt mai specialist la mobilă? Eu, de 25 de ani de fotbal, sunt idiot? N-ai cum să iei titlul cu astfel de jucători>>“, a povestit Becali.

Play-off, etapa a 4-a

Vineri

Universitatea Craiova – Farul 1-2

Duminică

CFR Cluj – FCSB 0-1

Luni

Rapid – Sepsi 0-1

Clasament

1. FCSB 44 de puncte

2. CFR Cluj 31p*

3. Universitatea Craiova 31p*

4. Farul Constanța 29p*

5. Rapid 28p*

6. Sepsi 27p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite