Boala Becali: suntem pe cale să asistăm la triumful unei anomalii cu consecințe pe termen lung ANALIZĂ

0
Publicat:

Printre cele mai rele lucruri care se pot întâmpla în viață e să mergi pe drumul greșit și să ajungi la destinație. Pentru că atunci greșeala devine obicei“.

Gigi Becali, de neschimbat la 66 de ani. FOTO: Arhiva Adevărul
Gigi Becali, de neschimbat la 66 de ani. FOTO: Arhiva Adevărul

Citatul de mai sus îi aparține portughezului Carlos Queiroz (71 de ani), fost antrenor la Real Madrid, și rezumă cel mai bine ce înseamnă această victorie a FCSB-ului care prinde contur în Superliga noastră. Vorbim despre un rezultat care, dacă se va și oficializa, nu poate fi contestat din punct de vedere sportiv și statistic! Iată niște argumente care susțin această idee:

*FCSB a fost lider în 26 din cele 30 de etape din sezonul regulat. Iar acum a „confiscat“ primul loc și în play-off. Când o echipă a stat în fruntea ierarhiei, în 87,5% din rundele disputate până acum, e ilogic să pui sub semnul întrebării meritul ei de a fi campioană.

*FCSB a intrat în play-off cu un avans de 4 puncte față de locul doi. A fost a doua cea mai mare diferență de puncte, între primele două clasate, de când avem sistemul cu play-off. Doar în ediția 2021-2022 a campionatului liderul a avut un avans mai mare ca acum. La vremea respectivă, CFR, campioana sezonului regulat, a avut 38 de puncte, iar FCSB, locul doi, doar 31.

*La ora actuală, FCSB are cel mai mare avans care a existat vreodată după două runde din play-off. Până și CFR Cluj, în acel sezon în care a abordat lupta pentru titlu la adăpostul celor 7 puncte peste locul doi, și-a văzut avansul micșorat după primele două etape din play-off. În schimb, FCSB, cu maximum de puncte și profitând și de pașii greșiți făcuți de Rapid și CFR Cluj, a cam „ucis“ deja suspansul în lupta pentru supremație la nivelul primei ligi.

Podium jpg

O echipă fără antrenor domină la noi

Problema cu iminenta victorie a FCSB-ului în campionat, prima după 9 ani, e că ea va fi obținută de o formație la care rolul antrenorului a fost desființat de ani buni! De fapt, la FCSB, antrenorul e cel care aleargă cu jucătorii și îi urmărește în timpul săptămânii, la ședințele de pregătire. Apoi, când se apropie meciul, primește echipa pe hârtie de la patronul Gigi Becali. Pentru ca, în timpul jocului, să facă schimbările dictate de acesta, telefonic.

Când o asemenea anomalie fotbalistică domină campionatul de maniera pe care a reușit-o FCSB, în actuala ediție, acest lucru spune multe despre nivelul întrecerii. Dar și despre restul echipelor! De aceea, nu e nicio exagerare să spunem că viitorul premiant va fi „regele chior din țara orbilor“. Și, foarte probabil, ne vom convinge de acest lucru, când rezultatele din cupele europene ne vor lămuri, încă o dată, ce fotbal bolnav avem.

Play-off, etapa a 2-a

Vineri

Sepsi – CFR Cluj 1-1

Sâmbătă

Universitatea Craiova – Rapid 2-1

Duminică

Farul – FCSB 0-1

Clasament

1. FCSB 38 de puncte

2. Universitatea Craiova 31p*

3. CFR Cluj 28p*

4. Rapid 28p*

5. Farul Constanța 25p*

6. Sepsi 23p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu caștigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite