Sacrificii extreme: ce fac actorii pentru a interpreta cât mai bine un rol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert De
Niro s-a îngrăşat pentru rolul din „Taurul furios“ FOTO AFP
Robert De Niro s-a îngrăşat pentru rolul din „Taurul furios“ FOTO AFP

Din dorinţa de a intra în piela unui personaj, mulţi actori se supun unor transformări fizice duse la extrem. Matthew McConaughey, Anne Hathaway şi Jared Leto sunt doar câţiva dintre ei.

Când spui „vedetă“, gândul îţi zboară imediat la succes, bani şi o viaţă lipsită de griji. 

Cu toate acestea, starurile trec şi ele prin momente grele şi fac sacrificii de neimaginat pentru cariera lor. 

Pentru a intra cât mai bine în pielea personajelor pe care le interpretează, unii actori recurg de bunăvoie la transformări fizice radicale, uneori duse la extrem.

Fie că slăbesc, fie că se îngraşă, fie că îşi tund părul sau merg la sală şi se antrenează până la epuizare, vedetele sunt dispuse să facă orice doar pentru a obţine rolul mult visat.

Matthew McConaughey - Reuters

Matthew McConaughey a ajuns „o umbră“ pentru rolul din „The Dallas Buyer’s Club“ 

Unul dintre cele mai recente exemple este actorul Matthew McConaughey (42 de ani), care interpretează rolul unui electrician bolnav de SIDA, în filmul „The Dallas Buyer’s Club“, ce va fi lansat anul viitor. Actorul este de nerecunoscut, iar imaginea de altădată, cu un corp bine lucrat la sală, care i-a adus şi titlul de cel mai sexy bărbat din lume, este acum doar o amintire.

Ultimele fotografii publicate în presa internaţională îl înfăţişează pe Matthew foarte slăbit, îmbătrânit având chiar nevoie de ajutor pentru a se deplasa. Actorul a urmat o cură drastică, bazată pe ceai şi pe cât mai puţini carbohidraţi, şi a slăbit 18 kilograme în şase luni. Deşi rudele şi prietenii săi îşi fac
griji pentru el, Matthew consideră că sănătatea lui nu este încă în pericol şi că asta ar face orice actor care îşi iubeşte meseria.

„La sfârşitul acestei diete nici nu ar trebui să arăt ca un om sănătos. Durează ceva până când corpul înţelege că trebuie să se hrănească singur şi că nu va mai primi nimic altceva din exterior.Pentru mine este mai mult o chestiune mentală decât fizică. O să ajung la greutatea pe care trebuie să o ating. Sunt în grafic, fac ceea ce trebuie pentru rolul respectiv“, a declarat actorul.

Actori recidivişti

Actorul Jared Leto (40 de ani), care e coleg de platou cu Matthew McConaughey în „The Dallas Buyer’s Club“, trece şi el în această perioadă prin transformări drastice, pentru a interpreta rolul unui transsexual infectat cu HIV. Actorul şi-a epilat tot părul de pe corp, inclusiv sprâncenele, iar de o lună nu mănâncă mai nimic. 

JaredLeto nu a mâncat aproape nimic timp de o lună şi şi-a epilat sprâncenele pentru a interpreta un transsexual

JARED LETO reuters

„Corpul trece prin nişte etape ciudate. Uneori este greu să beau şi apă. Pentru mine, nu este vorba despre greutatea pe care o pierd, ci despre reprezentarea personajului. Oamenii au făcut asta pentru căutarea sineului, pentru a atinge o stare meditativă. Asta sper şi eu. Chiar nu este un lucru rău“, a declarat actorul.
Jared nu face pentru prima oară acest sacrificiu, actorul şi-a supus corpul mai multor schimbări. Mai întâi, a slăbit pentru rolul din „Requiem pentru un vis“, dar s-a îngrăşat 28 de kilograme pentru a-l interpreta pe ucigaşul lui John Lennon în filmul „Chapter 27“.

De asemenea, actriţele, cunoscute pentru obsesia lor de a slăbi şi de afişa o imagine perfectă, au fost nevoite se supună unor diete severe, despre care spun că nu le-ar mai repeta niciodată.

Erau unele nopţi în care pur şi simplu am crezut că o să mor. A fost prima dată când am înţeles cum te poate prinde un rol atât de mult încât, într-un fel, să-ţi facă rău. Natalie Portman

Actriţa americană Anne Hathaway (29 de ani) a fost nevoită să slăbească 9 kilograme pentru a interpeta rolul unei prostituate în filmul „Mizerabilii“, în condiţiile în care ea era deja filiformă. Hathaway a consumat numai 500 de calorii pe zi, cu mult mai puţin decât doza zilnică recomandată pentru un adult, de 2.000 de calorii. În perioada în care a ţinut dieta, ea mânca doar două mere, câteva ridichi şi un shake bogat în proteine. De asemenea, pentru acest rol, Anne a renunţat şi la podoaba sa capilară.

anne hathaway - reuters

Anne Hathaway a slăbit 9 kilograme pentru a interpreta rolul unei prostituate în filmul „Mizerabilii“

Înainte de rolul din „Mizerabilii“, Anne Hathaway s-a pregătit aproape un an pentru personajul Catwoman din filmul „The Dark Knight Rises“, unde a fost nevoită să poarte un costum special, extrem de strâmt. Actriţa a declarat că, pentru intra în acel costum, a fost nevoită să mănânce doar „napi şi praf“.  „A fost o teroare psihică. Nu prea înţeleg ce trebuie să faci pentru a fi slab, dar totodată puternic. Eu am mers la sală vreme de zece luni şi tot nu am reuşit“, a spus Hathaway.

Natalie Portman: „Visam doar paste, paste, paste“

Natalie Portman a fost la un pas să leşine de foame în timpul filmărilor pentru pelicula „Lebăda neagră“, în care a jucat rolul unei balerine. Actriţa a slăbit 9 kilograme mâncând doar morcovi şi migdale, a făcut balet, fitness şi a înotat timp de  aproximativ un an.

„Erau unele nopţi în care pur şi simplu am crezut că o să mor. A fost prima dată când am înţeles cum te poate prinde un rol atât de mult încât, într-un fel, să-ţi facă rău. Aşteptam cu nerăbdare să se termine filmările. Visam doar paste, paste, paste“, a povestit actriţa.

Şi celelalte actriţe care jucau rolul balerinelor din film se rezumau la un meniu zilnic în care micul dejun nu exista, prânzul însemna o salată mică, gustarea era formată din câteva nuci ori migdale, iar cina era şi ea absentă.  „Dietele nu sunt sănătoase. Sunt o grămadă de restricţii alimentare şi calorice, multă cafea şi ţigări pentru a ţine greutatea în frâu“, a explicat antrenorul vedetei.

După tot acest chin, Portman a pus la loc, în scurt timp, toate kilogramele pierdute, dar a fost recompensată şi cu un premiu Oscar pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal pentru prestaţia din acest film.

Şi Mila Kunis, partenera de film a lui Portman, a trebuit să slăbească aproape 10 kilograme. Ea a declarat că, pe lângă un regim alimentar drastic, se antrena patru-cinci ore zilnic, făcând balet, exerciţii cardio şi Pilates. După trei luni, Kunis ajunsese să cântărească 40 kilograme. Actriţa a mărturisit atunci că s-a speriat de propria imagine.

„Am văzut de ce industria asta e aşa de nenorocită, pentru că, la 40 kilograme, efectiv mă uitam în oglindă şi mi-am spus: «O, Doamne!». Nu aveam nicio formă, nu aveam sâni, nu aveam fund... Tot ce se vedea erau oasele. Mi-am dat seama că e scârbos“, a declarat Kunis.

Christian Bale, un recordman al dietelor

christian bale - reuters

Transformări de modă veche

Practica acestor diete nu este însă una recentă. Cel care a dat startul acestei metode a fost Laird Cregar, actor celebru în anii ’40. El ajunsese la 130 de kilograme, lucru care i-a afectat cariera. Pentru a reveni în atenţia publicului, Laird Cregar a luat măsuri drastice. A urmat un regim în urma căruia a ajuns la 88 de kilograme. Efortul său a fost răsplătit imediat, el obţinând un rol în pelicula „Hangover Square“. Din păcate, Laird nu a mai apucat să se bucure din nou de succes, deoarece organismul său nu a putut rezista acestor schimbări.

„Cameleonii“ greutăţii

Actorul a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i fi rezolvate problemele apărute la nivel intestinal. La scurt timp după această intervenţie, Laird Cregar a murit, la doar 28 de ani, ca urmare a complicaţiilor cauzate de regimul sever pe care l-a adoptat. 

În1980, Robert De Niro face pentru prima oară sacrificii dure pentru a interpreta un rol. El s-a îngrăşat peste 30 de kilograme pentru a interpreta personajul din „Taurul furios“, pentru care a fost răsplătit cu premiul Oscar.

A urmat Tom Hanks, care a trebuit să se îngraşe iar apoi să slăbească enorm pentru rolul din „Naufragiatul“. În prima parte a peliculei, Tom Hanks interpreta un bărbat supraponderal, iar ca să se îngraşe s-a îndopat cu dulciuri. În cea de-a doua parte a filmului, în care Hanks apărea departe de civilizaţie, pe o insulă pustie, el a fost nevoit să dea jos 22 de kilograme. „Naufragiatul“ s-a filmat în doi ani, iar Tom Hanks a avut la dispoziţie un an ca să slăbească.

Un alt efort supraomenesc l-a făcut şi Christian Bale, care a slăbit aproape 34 de kilograme în doar trei luni pentru rolul din „The Machinist“, din 2004. Meniul său zilnic consta în multă cafea şi câte o conservă de ton sau un măr. Bale este privit la Hollywood ca un adevărat „cameleon“ al greutăţii. El a trecut de la roluri în care avea peste 86 de kilograme la unele în care avea doar 55 de kilograme. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite