Războiul Bendeac-Arşinel împarte lumea artistică în două tabere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Arşinel a fost atacat de Bendeac, care consideră că directorul teatrului Tănase a „furat dreptul
altcuiva la viaţă“
Alexandru Arşinel a fost atacat de Bendeac, care consideră că directorul teatrului Tănase a „furat dreptul altcuiva la viaţă“

După ce Mihai Bendeac l-a atacat pe Alexandru Arşinel în legătură cu transplantul de rinichi suferit recent de acesta din urmă, reprezentanţi ai lumii artistice au luat poziţie. Dacă unii l-au susţinut pe directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“, alţii au salutat poziţia comicului de la Antena 1. Internat la Cluj, Alexandru Arşinel a declarat pentru „Adevărul“ că „este ruşinos“ ceea ce face Bendeac.

Actorul Mihai Bendeac, care a criticat cuplul Stela Popescu-Alexandru Arşinel şi în trecut, l-a atacat din nou pe directorul Teatrului „Constantin Tănase“. Într-o postare de pe contul său de Facebook, realizatorul emisiunii „iCcomedy“, de la Antena 1, îl acuză pe Arşinel că a profitat de notorietatea sa pentru a obţine efectuarea rapidă a transplantului de rinichi şi contestă realizările profesionale ale actorului.

„Nu e o coadă ca la piaţă“

Scandalul pare să adâncească şi mai mult conflictul între generaţiile de artişti, cu cât ambii „protagonişti“ au susţinători. Folkistul Victor Socaciu, care a fost şi el supus unui transplant de rinichi în urmă cu patru ani, nu crede că Alexandru Arşinel a fost favorizat datorită statutului său de persoană publică.

„Lumea ar trebuie să ştie că prioritatea în operaţiile de transplant este compatibilitatea. Profesorul Lucan (medicul care i-a operat pe Arşinel şi pe Socaciu – n.r.) a povestit că au fost cinci persoane chemate pentru a realiza acea operaţie, dar, în urma analizelor, domnul Arşinel a avut cea mai mare compatibilitate. A fost acuzat că s-a folosit de notorietate, aşa s-a întâmplat şi în cazul meu. Dar lumea trebuie să ştie că nu e o coadă ca la piaţă, operaţia se realizează pe bază de analize de compatibilitate“, a spus cântăreţul.

Victor Socaciu consideră că Bendeac a avut o intervenţie „jalnică“ şi „întristătoare“. „Suntem colegi de breaslă, din lumea artei, şi nu ar fi trebuit să vorbească aşa“, a conchis el.

Lumea trebuie să ştie că nu e o coadă ca la piaţă, operaţia se realizează pe bază de analize de compatibilitate.

Pe de altă parte, Bendeac este susţinut de Ovidiu Danci, partenerul său din show-ul „iComedy“, de la Antena 1. „Este de apreciat Mihai Bendeac pentru această iniţiativă, iar eu îl susţin cu tot sufletul. Sunt sute de actori care mor de foame, pentru că nu mai au loc de personaje precum Arşinel. În Teatrul de Revistă, cum este şi cel condus de domnul Arşinel, uşile sunt închise, tinerii merg la teatrele independente, unde de multe ori joacă gratis sau pentru 100 de lei, pentru că nu au unde altundeva“, a declarat Danci. 

image

Ovidiu Danci, în travesti

Ovidiu Danci, care recunoaşte şi el că a pătruns destul de greu în lumea televiziuniicrede că alegerea actorului Alexandru Arşinel pentru transplantul de rinichi nu este întâmplătoare. „Este clar că domnul Arşinel a ajuns în capul listei datorită notorietăţii, a pilelor şi a banilor. Mi se pare foarte egoist acest gest. Eu nu ştiu dacă aş putea să fac aşa ceva, să iau şansa la viaţă a cuiva“, a completat el.

Gura lumii

Stela Popescu, partenera de scenă a lui Alexandru Arşinel, a avut o atitudine rezervată. „Nu mă interesează nimic din ce spune Bendeac. Nu mă interesează nimic din ce spune lumea. Eu cred în probitatea profesională a medicului care l-a operat pe Alexandru Arşinel. În ceea ce priveşte prioritatea pacientului la operaţie, este strict alegerea medicului specialist“, a declarat Stela Popescu pentru „Adevărul“.

Nu mă interesează nimic din ce spune Bendeac. Nu mă interesează nimic din ce spune lumea. 

Daniel Buzdugan, un alt actor din tânăra generaţie, coleg cu Mihai Bendeac în show-ul de la Antena 1, nu a comentat scrisoarea acestuia din urmă, dar a recunoscut că, datorită statutului său de persoană publică, oamenii au tendinţa să-l favorizeze. „Săptămâna trecută am fost la Cluj. Eram într-un magazin de haine, îmi cumpărasem ceva şi era o coadă imensă. Un bodyguard a venit la mine şi mi-a spus: «Haideţi, domnu’, veniţi în faţă». A insistat să mă bag în faţă, iar mie îmi crăpa obrazul de ruşine. Am refuzat şi-am stat la rând“, a povestit Buzdugan. „Ulterior, am primit mai multe mesaje pe pagina mea de Facebook de la oameni care m-au văzut în acel magazin şi care m-au felicitat pentru atitudinea mea“, a mai spus acesta.

Actorul Alexandru Arşinel a fost supus unui transplant de rinichi, la sfârşitul lui august, la Cluj-Napoca. El a revenit la Cluj pentru investigaţii, deoarece nu se simţea bine. Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta“ din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a declarat că vrea să depună în cursul zilei de astăzi o plângere penală, în numele asociaţei, prin care va chema în judecată Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj „pentru ca justiţia să lămurească dacă în cazul Arşinel s-au respectat regulile şi criteriile privind efectuarea unui transplant“.

Nu, domnule Arşinel! Dumneata nu meritai acest rinichi! Dumneata ai furat dreptul altcuiva la viaţă! Nu-l meritai măcar pentru că, împreună cu acoliţii dumitale, ai căpuşat Teatrul «Tănase» care a ajuns, din punct de vedere artistic, o suşă ordinară care să vă permită să vă umpleţi de bani.

Scrisoarea de pe Facebook

„De peste 20 de ani, artişti precum domnul Arşinel, se folosesc de notorietatea dobândită pe vremea când programul TV era de două ore, pentru a se căţăra cu voracitate pe imaginea de «monument», «titan», «monstru sacru».Atitudinea lor sfidătoare, de Dumnezei ai scenei nu se pupă cu susele penibile la care iau parte. Teatrul «Tănase» a fost îngropat de aceşti suşanişti estivalieri care străbat continentele de-a lungul şi de-a latul aducând «bucurie» românilor de peste hotare. Nu, domnule Arşinel! Dumneata nu meritai acest rinichi! Dumneata ai furat dreptul altcuiva la viaţă! Nu-l meritai măcar pentru că, împreună cu acoliţii dumitale, ai căpuşat Teatrul «Tănase» care a ajuns, din punct de vedere artistic, o suşă ordinară care să vă permită să vă umpleţi de bani“, a scris Mihai Bendeac.

„Vă invit să vă luaţi rinichiul şi să vă daţi jos labele de pe Teatrul Tănase! Sunt atâţia tineri care nu au unde să joace şi care înteleg ce înseamnă un show de varietăţi în 2013! Spuneau colegii dumneavoastră mai vârstnici că sunteţi un bun naţional. Vă invit, domnule Arşinel, să demonstraţi asta. Că n-aţi mai făcut-o de vreo 30 de ani. Dar aveţi pretenţii. Domnule Arşinel, trebuia să te foloseşti de notorietate nu ca să pui bani la ciorap şi să alergi prin şuşe, ci ca să-i determini pe oameni să-şi schimbe mentalitatea şi să devină donatori! Să schimbi sistemul! Iar noi, tinerii, cei pe care-i înjuraţi de câte ori aveţi ocazia, nu suntem şi nu vrem să fim «bunuri naţionale». Nu ne băgăm în faţă ca să avem o şansă în plus în faţa morţii. Nu ucidem sufletul unor copii care aşteaptă de ani de zile un rinichi sau o inimă şi care mor sub ochii părinţilor. Avem decenţă şi inimă“, a mai scris comicul de la Antena 1.

În viaţa mea nu am schimbat două vorbe cu el. Niciodată nu şi-a exprimat dorinţa de a lucra la Teatru, nu a venit să-mi propună niciodată un proiect. Ceea ce este ciudat este faptul că atacă un om aflat la pământ, e ruşinos, să-i fie ruşine.

Arşinel: „Dacă acesta e caracterul lui, eu nu am ce să fac“

Internat de luni la Institutul de Urologie din Cluj, Alexandru Arşinel s-a apărat de atacurile lui Mihai Bendeac. „Uneori sunt întrebat despre cineva care apare în zona comediei şi asta pentru că mi-am câştigat statutul de actor popular, de actor care este arătat cu degetul pe stradă. Eu nu-l cunosc pe Bendeac, nu am vorbit cu el în viaţa mea, dar l-am văzut la televizor şi am spus că mi se pare un actor extrem de interesant. Eu am reproşat doar maniera lui exagerată de a juca, nu am comentat calităţile sale de actor. El s-a mobilizat să demareze, de ceva vreme, anumite invective la adresa teatrului pe care îl conduc şi la adresa unor colegi care şi-au câştigat un anumit statut după mulţi ani de muncă“, a spus Alexandru Arşinel pentru „Adevărul“.

„Dacă acesta e caracterul lui, eu nu am ce să fac. Nu vreau să intru în polemică cu el. În viaţa mea nu am schimbat două vorbe cu el. Niciodată nu şi-a exprimat dorinţa de a lucra la Teatru, nu a venit să-mi propună niciodată un proiect. Ceea ce este ciudat este faptul că atacă un om aflat la pământ, e ruşinos, să-i fie ruşine!“, a mai spus actorul. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite