Marcel Pavel, fără public la mitingul organizat de prorușii din Orhei. „Unde sunteți, de ce ați plecat?” VIDEO

0
Publicat:

Marcel Pavel a apărut pe scenă în fața câtorva oameni. El nu a vrut să comenteze prezența la un eveniment organizat de prorușii lui Ilan Șor.

Marcel Pavel la Orhei - captură video
Marcel Pavel la Orhei - captură video

Bine v-am găsit, bună ziua! Unde sunteți, de ce ați plecat?”, a întrebat Marcel Pavel când a urcat pe scenă. „Probabil că s-a vorbit prea mult și de aceea”, a continuat artistul în fața unei piețe goale.

Totul s-a întâmplat duminică, 21 mai, la mitingul de la Orhei, fieful partidului Șor, organizat împotriva președintei Maia Sandu și a parcursului european al Chișinăului.

În imagini se vede cum Marcel Pavel apare în fața unei piețe aproape goale. 

Contactat de Libertatea, Marcel Pavel a precizat că nu dorește să facă declarații privind participarea la concertul din Orhei. Mitingul de la Orhei a fost o contramanifestație la mitingul din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău la care zeci de mii de moldoveni au cerut aderarea țării lor la Uniunea Europeană. În replică, pro-rușii au organizat contramanifestații în Bălți și Orhei.

Ilan Șor - arhiva foto
Ilan Șor - arhiva foto

Cine este Ilan Șor

Magistrații Curții Constituționale de la Chișinău au respins la începutul lunii mai sesizarea partidului Șor privind anularea hotărârii Parlamentului prin care liderul acestuia, Ilan Șor, a rămas fără mandatul de parlamentar, menționând că aceasta este inadmisibilă. 

La mijlocul lunii trecute, acesta a fost condamnat la 15 ani de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul ,,Frauda Bancară". Pe lângă executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis, el trebuie să restituie peste 5,2 miliarde de lei, dar și nu va putea activa timp de cinci ani în sistemul bancar. A fugit în 2019 din Republica Moldova din cauza problemelor cu justiția, inclusiv pentru că a fost condamnat în 2017 la șapte ani și jumătate de închisoare de prima instanță în cazul ,,Fraudei Bancare”.

Ilan Șor, inclus anterior pe lista sancțiunilor SUA, s-a ales recent cu altele impuse de autoritățile de la Londra pentru acte de corupție. Acesta este un om de afaceri și politician care a fugit din Republica Moldova din cauza problemelor cu justiția, inclusiv pentru că a fost condamnat la pușcărie în cazul fraudei bancare. Acesta este activ în politică, finanțând din străinătate protestele anti-guvernamentale de la Chișinău prin care speră să ajungă la putere și să scape de dosarele penale deschise pe numele său.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite