Leacuri din farfuria de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abundenţa de alimente din această perioadă, de la carnea de porc şi până la dulciurile lăsate de Moş Crăciun sub brad, ne poate face să ne simţim balonaţi şi fără energie. Avem ocazia să „ne spălăm păcatele“ culinare făcute de Crăciun prin folosirea unor condimente care ne ajută să scăpăm de dureri, de gaze şi care chiar ne reîmprospătează memoria. În prepararea mesei de Revelion nu uita de cuişoare, scorţişoară sau cimbru.

Menta

Te simţi balonat de la toate mesele „grele“ de la Crăciun şi până acum? Ia o bomboană de mentă. Noi studii confirmă ceea ce ştim de mult: menta uşurează problemele intestinale, notează CNN.

Cercetătorii au descoperit că menta activează un mecanism anti-durere care uşurează inflamarea tractului gastrointestinal. Mai mult, nu trebuie multă mentă ca să reuşeşti acest lucru, o singură bombonică sau un ceai sunt de ajuns. Nu ezita să foloseşti frunze proaspete de mentă la gătit, într-o salată sau chiar la ornatul farfuriei de Revelion.

Salvia

Pe lângă binecunoscutele beneficii ale salviei, împotriva transpiraţiei excesive, a amigdalitei şi chiar a herpesului, noi studii au descoperit că această plantă ajută la îmbunătăţirea memoriei. Salvia poate fi folosită în umplutura pentru curcanul sau gâsca la cuptor, în supe şi în paste.

Cuişoarele

image

Acest condiment are unul dintre cele mai mari aporturi de antioxidanţi dintre toate condimentele. Cuişoarele pot fi folosite la salatele de fructe, în vinul fiert sau ca aromă deosebită pentru ceaiurile de mentă băute pentru a-ţi linişti stomacul.

Scorţişoara

image

O singură linguriţă de scorţişoară pe zi poate scădea nivelul de zahăr din sânge, ajutând la prevenirea sau controlul diabetului. Poate fi folosită în ceaiuri, vin fiert, salate, plăcinte, prăjituri şi, mai mult, poate fi presărată pe pâinea prăjită dimineaţa pentru un gust deosebit.

Cimbrul

Găteşte cu condimente puternice, cum ar fi cimbrul, dacă vrei să-ţi menţii silueta

Antioxidanţii din cimbru ajută la uşurarea problemelor respiratorii, cum ar fi cele date de bronşită şi te ajută să respiri mai uşor chiar şi atunci când nu eşti bolnav. Poate fi folosit la prepararea fripturilor, de la păsări la vită şi porc, şi la gătirea fructelor de mare.

Anasonul

image

La fel ca şi menta, anasonul rezolvă problemele cu stomacul. Condimentul relaxează muşchii gastrointestinali şi poate fi folosit în plăcinte, pateuri şi chiar la coptul merelor sau a altor fructe.


Citeşte şi:

Tămâia, nu doar un dar divin, ci şi un remediu anticancer

Un lucru mai puţin ştiut despre unul dintre cele trei daruri biblice este că are multiple calităţi terapeutice, printre care şi proprietăţi anticancer.

Cum să treci cu bine peste mahmureală

Crăciunul este un moment în care ar trebui să sărbătorim naşterea lui Iisus Hristos, dar tradiţiile introduse în timp includ o masă bogată şi, de multe ori, exagerări în ceea ce priveşte băutura. Cum poţi scăpa de mahmureală?

Topul trucurilor care previn balonările la masa de Crăciun

Chiar dacă nu obişnuieşti să mănânci mult, la mesele festive există riscul de tulburări digestive care strică buna dispoziţie, mai ales de balonări. Există, însă, câteva trucuri care le pot ţine la distanţă.

Principalele greşeli care ne pot trimite la urgenţă de sărbători

Sarmalele şi pomana porcului, prăjiturile de casă şi alcoolul cu care stropim totul sunt tradiţii pe care le aşteptăm tot anul, însă ne pot dezechilibra într-atât încât să nu ne mai trebuiască nimic decât o ambulanţă

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite