5 motive să mănânci grepfrut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grepfrutul este unul dintre puţinele fructe care previn cancerul.
Grepfrutul este unul dintre puţinele fructe care previn cancerul.

Preferat de oameni din întrega lume pentru proprietăţile pe care le deţine, grepfrutul este bogat în minerale şi vitamine, fibre, betacaroten şi flavonoide. Toate aceste substanţe nutritive prezente în fruct sunt esenţiale pentru prevenirea mai multor afecţiuni şi scăderea în greutate.

Iată care sunt beneficiile grepfrutului asupra sănătăţii:

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Multe femei consideră grepfrutul un supliment de pierde în greutate. Mâncat sau consumat zilnic sub formă de suc, grepfrutul ţine sub control insulina prin transformarea zahărului în grăsimi care ne dă energie. În plus, s-a dovedit că grepfrutul accelerează semnificativ metabolismul. Bea dimineaţa un pahar de suc de grepfrut, preparat chiar de tine.

Previne cancerul

Acest fruct delicios contribuie, de asemenea, la prevenirea cancerului prin intermediul naringeninelor. Naringeninul este considerat un antioxidant bun pentru sistemul digestiv. Ca un laxativ, grapefruitul poate fi de ajutor. În plus, fructul conţine pectină şi este un compus care protejează mucoasele colonului, eliminând toxinele şi prevenind cancerul de colon. Totodată, grepfrutul este sursă de flavonoizi care contribuie la combaterea infecţiilor şi la prevenirea cancerului. Mănâncă zilnic grepfrut sau bea suc.

Descoperă alte motive pentru care grepfrutul face minuni pentru sănătate pe clickpentrufemei.ro. 

Ne ajută sau nu grepfrutul să slăbim? Ce spun medicii

8 beneficii ale apei cu lămâie

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite