Slăbeşte cu ceai din coajă de banană

Slăbeşte cu ceai din coajă de banană

Ceaiul din coajă de banană scade colesterolul.

În alte ţări, cum ar fi India, oamenii profită de substanţele nutritive pe care le conţine coaja de banană de zeci de ani, nu le aruncă. Bineînţeles, coaja este puţin amară şi groasă, ceea ce înseamnă că nu poate fi mâncată. În schimb, ei o folosesc sub formă de ceai. Iată de ce este foarte sănătos ceaiul din coajă de banană şi ce afecţiuni poţi preveni prin consumul lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scade colesterolul şi previne afecţiunile cardiovasculare

Datorită cantităţii mari de fibre insolubile şi solubile, coaja de banană are efecte pozitive asupra nivelului ridicat de colesterol. De fapt, cantitatea de fibre este mai mare în coajă decât în fruct, dar ambele sunt sursă importantă de potasiu, ceea ce ajută la echilibrarea fluidelor şi a electroliţilor în organism, reglând bătăile inimii. În plus, prin menţinerea colesterolului sub control este redus riscul de afecţiuni cardiovasculare. 

Previne cancerul

Coaja de banană conţine compuşi anticancerigeni puternici, precum şi proprietăţi citoprotectoare şi antimutagene, care pot ajuta la scăderea riscului de apariţie a cancerului. Coaja mai este şi sursă importantă de fitochimicale, cum sunt polifenolii şi carotenoizii, care sunt cunoscuţi ca antioxidanţii care luptă împotriva cancerului.

Descoperă alte beneficii ale ceaiului din coajă de banană pe clickpentrufemei.ro. 

 

Ceaiul care te ajută să slăbeşti

Ceaiurile «topesc» kilogramele

 

 

citeste totul despre: