De ce e bine să mâncăm mai puţin zahăr

De ce e bine să mâncăm mai puţin zahăr

Studiile au arătat că o cantitate mare de zahăr consumată pe termen mai lung poate da dependenţă

Produsele procesate care conţin foarte mult zahăr se regăsesc din ce în ce mai des în farfuriile noastre. În ultimii ani, industria alimentară creează multe produse cu grăsimi şi colesterol, cărora le adaugă zahăr pentru a compensa aroma. Astfel ajungem să consumăm prea mult zahăr, lucru ce ne poate îmbolnăvi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zaharurile sunt carbohidraţi, principalul nostru combustibil. În organism, carbohidraţii sunt transformaţi în glucoză pentru a alimenta celulele, inclusiv creierul. Aceştia se împart în:

•    zaharuri simple (glucoză, fructoză, galactoză), compuse din molecule mici, uşor de absorbit de către organism.

Găsim aceste zaharuri în mod natural în fructe, lapte, miere şi sirop de arţar, precum şi în zahărul tos şi în produsele din comerţ (alimente congelate, cereale pentru micul dejun, băuturi răcoritoare etc.).

•    zaharuri complexe, care se formează dintr-un lanţ lung de glucoză absorbită mai lent. Acestea se găsesc mai ales în cartofi, cereale, paste, orez şi legume uscate.

Zahăr „bun“ vs. zahăr „rău“

Organismul nostru are nevoie de carbohidraţi pentru a funcţiona. Ideal este să menţinem zahărul din sânge (glucoza) la un nivel stabil.

Citeşte continuarea materialului pe clicksanatate.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările