Ce trebuie să ştii despre untul de arahide
0Preferat de mulţi, uns pe pâine sau ca umplutură în clătite, untul de arahide are numeroase beneficii dacă este consumat cu moderaţie.
Untul de arahide este un aliment sănătos. Conţine proteine, sodiu, magneziu, calciu, potasiu, fier, precum şi vitaminele A, B, C şi E. Se obţine prin măcinarea boabelor de arahide prăjite, fiind considerat un aliment relativ neprelucrat.
Conţine grăsimi sănătoase
Untul de arahide are un conţinut ridicat de grăsimi, în mare parte, nesaturate, eficiente în scăderea colesterolului. Grăsimile conţinute de untul de arahide sunt repartizate astfel: 50% mononesaturate, 20% saturate şi restul, 30% polinesaturate – acizi graşi de tip Omega-6 şi Omega-3. Grăsimile polinesaturate măresc nivelul de colesterol bun din organism.
Sursă bună de proteine
Untul de arahide este o sursă naturală de proteine. Astfel, 100 de grame de unt de arahide conţin în jur de 24 grame de proteine, ceea ce este suficient pentru masa musculară. Desigur, ca şi în majoritatea surselor de vegetale, proteinele din untul de arahide nu au anumiţi aminoacizi esenţiali.
Află pe Clicksanatate.ro care sunt bolile de care te fereşte un consum moderat de unt de arahide!