Avantajele şi dezavantajele dietei cu varză

Avantajele şi dezavantajele dietei cu varză

După o săptămână de dietă cu varză poţi pierde până la cinci kilograme

Considerată una dintre cele mai populare diete, cura cu supă de varză are avantaje şi dezavantaje din punct de vedere nutriţional. Cât este de sănătoasă, cât timp trebuie ţinută?În materialul nostru îţi răspundem pe rând la toate aceste întrebări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Datorită faptul că are un conţinut caloric redus (nu mai mult de 400 de kilocalorii pe zi), dieta cu varză te ajută să obţii rezultatele dorite în scurt timp. Cu o singură condiţie: să consumi doar supă de varză. Potrivit specialiştilor în nutriţie, după o săptămână de dietă poţi pierde până la cinci kilograme. În schimb, dacă ţii dieta cu varză mai mult de şapte zile, beneficiile se transformă treptat în efecte nocive pentru sănătate. „Urmatăpe termen lung, dieta cu supă de varză poate duce la malnutriţie, chiar şi la deces“, ne explică Adrian Copcea, medic specialist diabet, boli metabolice şi nutriţie la Clinica Asteco din Cluj-Napoca.

Slăbeşti, dar pierzi din masă musculară

Deloc costisitoare, dieta cu supă de varză aduce multe beneficii la o primă vedere: slăbeşti un număr mai mare de kilograme într-un timp scurt, nu petreci prea mult timp în bucătărie gătind etc.

Cât de nesănătoasă poate fi dieta cu varză, dar şi avantajele acesteia le afli de pe clickpentrufemei.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările