Oana Băluţă

Oana Băluţă

Activistă feministă
 • acum 1 an

  Educaţia sexuală între panică morală şi obligaţie

  Pentru mulţi, ce este copilul şi ce este copilăria fac parte din bunul simţ general.  Din punct de vedere istoric însă, copilăria şi ceea ce înseamnă să fii copil variază cultural, religios şi, mai ales, diferă în funcţie de perioadele istorice prin care a trecut omenirea.

 • acum 2 ani

  Sex cu minore traficate. Cu Dumnezeu înainte, domn’ primar

  O societate sănătoasă din punct de vedere moral se indignează când află că un primar a întreţinut relaţii sexuale cu minore care erau traficate de un proxenet pentru exploatare sexuală. Indignarea şi delimitarea arată consideraţie morală faţă de aceste fete exploatate sexual. Totodată ne spun şi că o societate şi-a dezvoltat anticorpi ca să nu mai tolereze în mijlocul ei fapte care încalcă drepturile fetelor şi ale femeilor.

 • acum 3 ani

  Dreptatea femeilor bătute umblă cu capul spart

  România a fost condamnată anul trecut de Curtea Europeană a Drepturilor Omului într-un caz de violenţă asupra unei femei. În hotărârea din 23 mai 2017, în speţa Bălşan contra României, CEDO a stabilit că au fost încălcate articolul 3 din Convenţia Europeană, privind interzicerea tratamentului inuman şi degradant, şi articolul 14, privind interzicerea discriminării.

 • acum 5 ani
 • acum 5 ani

  Trei milioane de jupâni

  Cele peste trei milioane de semnături strânse de Coaliţia pentru Familie arată o gândire de jupân. În Evul Mediu, jupânul era un stăpân. În 2016, un grup reactualizează acest statut de jupân, de stăpân într-o tentativă care urmăreşte revizuirea Constituţiei şi redefinirea familiei.

 • acum 6 ani

  Analfabetism istoric şi politic. Legea mamelor eroine

  În perioada politicii pronataliste ceauşiste care a început cu Decretul 770 din 1966, medaliile le recompensau pe femei pentru contribuţia lor la construcţia comunismului. Prin intermediul Legii mamelor eroine, care îl are ca iniţiator pe deputatul PSD Ninel Peia, femeile devin acum nişte eroine capitaliste într-o competiţie din sfera producerii copiilor.

 • acum 6 ani
 • acum 6 ani
Vezi mai multe
Modifică Setările