Sfidare bugetară. CJ Argeș și-a mărit numărul de posturi, deși Guvernul vrea reducerea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) Argeş a votat, luni, în şedinţă extraordinară, majorarea numărului de posturi din aparatul propriu, de la 200 la 255, într-un moment în care la centru e discutată o ordonanță de urgență prin care ar urma să fie desființate 200.000 de posturi neocupate.

Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș FOTO Arhivă
Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș FOTO Arhivă

Proiectul care prevedea creşterea numărului de posturi de la 200 la 255 a fost aprobat de consilierii PSD, iar consilieri de la PNL, USR şi Pro România, fie nu au fost prezenţi la şedinţa online, fie s-au retras în momentul votului.

În cadrul dezbaterilor, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a reiterat asigurarea că această modificare a statului de funcţii nu presupune creşterea fondului de salarii sau crearea de noi locuri, ci doar oferă posibilitatea mutării unora dintre angajaţii Consiliului pe alte posturi pentru a putea gestiona proiectele pe fonduri europene”, informează, printr-un comunicat dat publicităţii luni după-amiază, CJ Argeş.

 „Urmărim spiritul a ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, în care PSD, condus de Marcel Ciolacu şi nevoit să rânească după trei premieri liberali, trebuie să ia nişte măsuri dure. Vom respecta aceste măsuri atunci când vor apărea. La acest moment, nu este nicio suplimentare pe cheltuielile cu salarii la Consiliul Judeţean Argeş”, a afirmat Mînzînă, potrivit News.ro.

Solicitare de renunțare de vineri

Printr-un comunicat de presă de vineri, grupul consilierilor judeţeni ai PNL Argeş îi cerea în mod public preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din data de 7 august 2023 „Proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Argeş”.

„În fapt, prin acest proiect de hotărâre, domnul preşedinte Ion Mînzînă, în calitate de iniţiator, ne solicită să votăm propunerea dumnealui de creştere a numărului de angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş cu un număr de 55 de noi posturi, care se adaugă la cele 200 deja existente. Această propunere a domnului Mînzînă ne-a surprins în mod neplăcut, fiind în mod vădit o propunere inoportună şi generatoare de cheltuieli suplimentare consistente, în condiţiile în care la nivel naţional sunt discuţii foarte aprinse ce converg către ideile de restructurare a instituţiilor publice şi de aplicare urgentă a unor măsuri care să aibă ca efect imediat reducerea cheltuielilor bugetare în toate instituţiile publice”, susțineau liberalii.

Această propunere ne-a surprins neplăcut şi în condiţiile în care noi, consilierii judeţeni liberali, lucrăm la o propunere de restructurare a personalului din cadrul aparatului de specialitate, crezând, cu bună credinţă, că în aceste perioade de criză domnul preşedinte Mînzînă va fi de acord să renunţe măcar la unul dintre cei cinci consilieri personali', se arată în comunicatul semnat de liderul grupului de consilieri judeţeni liberali, Narcis Sofianu.

Argeșul este unul din județele din țară unde PSD și PNL nu conlucrează, fiind relațiile reci între cele două formațiuni ale Coaliției. PSD Argeș e una din organizațiile fruntase ale social-democraților, în timp ce PNL Argeș e încă în perioada de reorganizare, după plecarea fostului șef, care a ales să meargă alături de Ludovic Orban la Forța Dreptei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite