Prima ședință a conducerii PNL în 2023, convocată luni SURSE

0
Publicat:

Biroul Politic Național al PNL a fost convocat pentru luni, de la ora 11.00, fiind în format fizic, nu hibrid, potrivit informațiilor „Adevărul”. E prima ședință a conducerii extinse a liberalilor din 2023.

Liderii PNL se reunesc în ședință FOTO Inquam Photos
Liderii PNL se reunesc în ședință FOTO Inquam Photos

„Luni, 30 ianuarie 2023, ora 11:00, in sala Grupului PNL din Camera Deputatilor, et. 2, va avea loc sedinta BPN cu prezenta fizica”, este mesajul primit de liderii PNL, pentru a participa la ședința de luni. 

Din Biroul Politic Național fac parte membrii Biroului Executiv și liderii de filiale județene, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie prezenți la ședință cei mai importanți oameni din rândul liberalilor. Este o ședință cu două zile înainte de începerea sesiunii parlamentare. 

Reuniunea e cu atât mai relevantă pentru stabilirea priorităților PNL în ultima sesiune parlamentară când se vor bucura și de cel mai mare sprijin de la Palatul Victoria, în condițiile în care în mai are loc schimbarea de premier. Prin urmare, liderii PNL pot discuta cu Nicolae Ciucă despre inițiativele care ar trebui grăbite atât pe linie guvernamentală, cât și pe linie parlamentară. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, o temă care ar urma să figureze pe agenda întâlnirii este relația cu PSD, în condițiile în care social-democrații au început să intensifice atacurile nu doar la persoane marginale din PNL, ci și la miniștri din Guvernul Ciucă, în ciuda faptului că au zis că nu vor face acest lucru.

Fost ministru PSD, atac la demnitari PNL

Ultimul care a ieșit la rampă în ceea ce privește atacurile este Gheorghe Șimon, fost ministru al Economiei și parlamentar PSD de Maramureș. „Când ai în partid membri ”copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă! În ultimii doi ani, trei miniştri liberali au fost dovediţi că au plagiat în lucrările care au stat la baza obţinerii unor titluri academice: ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, liberalul Florin Roman, ministrului Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu şi, mai nou, Lucian Bode, ministrul de Interne. Publicaţiile internaţionale nu sunt la fel de îngăduitoare cu politicienii români, astfel că demisiile care au urmat după dezvăluirile privind plagiatul au avut mare ecou”, arată Șimon, într-o postare preluată de grupul Parlamentar al PSD de la Camera Deputaților.

PNL nu mai poate amâna la nesfârşit clarificarea acestor probleme de plagiat care vizează miniştrii liberali din Guvern. Faptul că aceste plagiate au fost sesizate şi analizate de presa mare internaţională ne arată că nu mai e o chestiune punctuală, ci o problemă majoră care afectează imaginea de ansamblu a Guvernului României. În titlul prestigioase publicaţii, se face trimitere la Guvernul României care este ”fragilizat” de o serie de plagiate ale miniştrilor PNL. Deci PNL trebuie să rezolve problema şi cât mai repede. Când ai în partid membri ”copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă!”, a completat fostul ministru al PSD. 

Mesajul social-democratului vine după ce anterior PNL a precizat public faptul că PSD nu arată deloc respect în Coaliție, din moment ce își atacă partenerii, în timp ce liberalii au evitat să ia la țintă pe colegii lor, când au avut probleme. 

Zilele următoare ar urma să fie o ședință a Coaliției. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite