Ciolacu: Premierul și miniștrii nu se ploconesc și nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană

0
Publicat:

Premierul României a subliniat, în deschiderea ședinței de Guvern, că nici el, nici miniștrii din echipa sa nu „îngenunchează” și nu se „ploconesc” în fața nimănui, vizita la Bruxelles fiind una normală pentru a discuta diferite aspecte din PNRR.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Am văzut că e o întreaga dezbatere publică legată de vizita mea și a unor miniștri din Guvern la Bruxelles. De aceea aș dori să fiu foarte clar cu această ocazie. Premierul României și miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui. Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR”, a afirmat Marcel Ciolacu, în deschiderea ședinței de Guvern.

Automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea poopulației. E un demers normal, pe care cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut. Concret, doamna ministră a Muncii, Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despr ejalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR. Un lucru cât se poate de normal”, a completat liderul de la Palatul Victoria.

Reforma fiscal-bugetară, discutată la Bruxelles

„Domnul ministru de Finanțe, Marcel Boloș, va merge pentru o discuție pentru jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară. Ele sunt ca și jaloane în PNRR, în următoarele cereri de plată. Nu se duce domnul ministru nu se duce să ceară acceptul cuiva. Cred că ipocriții care stau uneori cu mâna întinsă după voturi să-și aducă aminte ce reforme și ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepțiile din Codul Fiscal al României. De asemenea, o să meargă și Adrian Câciu care are de închis până pe 31 august renegocierea PNRR și Planul RepoweEU. Concret, ne propunem să obținem la RepowerEu peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcționați direct către populație, pentru achiziționarea de panouri fotovoltaice”, a conchis premierul României.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a transmis, joi, că rectificarea bugetară nu poate avea loc mai devreme de adoptarea măsurilor fiscale şi de reducere a cheltuielilor, altfel România riscă să atingă un deficit bugetar de 7%.

  „Rectificarea bugetară nu poate avea loc decât după ce aceste măsuri se aprobă. În caz contrar, dacă măsurile nu se aprobă, spun cu toată răspunderea: deficitul bugetar ajunge în jur de 7% din PIB. Coaliţia trebuie să fie foarte pragmatică şi este, din acest punct de vedere, să rezolve această problemă pe care o avem acum. Cum am spus, deciziile sunt ale coaliţiei de guvernare şi sunt convins că dumnealor vor decide ce este mai bine pentru România, aşa cum a afirmat domnul prim-ministru, şi măsurile cât de curând vor fi aprobate. Repet, în caz contrar, spun cu toată răspunderea şi responsabilitatea, deficitul bugetar va ajunge în jur de 7%. Prin aceste măsuri pe care urmează să le adoptăm, va fi o temperare a deficitului bugetar şi, chiar dacă vom ieşi cam şifonaţi la sfârşitul acestui an, anul viitor va arăta cu mult, mult mai bine decât ceea ce avem în prezent", a afirmat Boloş, în cadrul unei conferințe, informează Agerpres.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite