Premierul Ucrainei, în vizită în România. Ce teme va discuta premierul Ciolacu cu omologul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a precizat că omologul ucrainean se află într-o vizită oficială pe teritoriul țării noastre, urmând a se întâlni pentru a discuta atât aspecte de securitate, cât și teme legate de buna vecinătate, cum ar fi tranzitul cerealelor ucrainene și drepturile minorităților din Ucraina.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut anunțul FOTO Inquam Photos
Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut anunțul FOTO Inquam Photos

UPDATE: Premierul Ucrainei a ajuns la Palatul Victoria, unde se întâlnește cu șeful Executivului român, Marcel Ciolacu. Cei doi oficiali vor face declarații de presă comune. 

***

Astăzi e o zi importantă. Avem vizita oficială premierului Ucrainei, domnul Denis Shmyhal. Vom discuta de aspecte care țin de securitatea regională în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, vom aborda și eforturile noastre, ale României, în ceea ce privește tranzitul cerealelor ucrainene, pentru asigurarea accesului la hrană, din acest moment, la nivel mondial, dar și chestiuni care țin de agenda bilaterală, pentru protejarea fermierilor români și a drepturilor minorităților române în Ucraina”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Domnul premier e deja pe teritoriul României”, a mai precizat liderul de la Palatul Victoria. 

Cum arată programul discuțiilor

De la ora 12:30 are loc întâmpinarea oficială a premierului Ucrainei, Denys Shmyhal, la Palatul Victoria. Apoi, urmează întrevedere tête-à-tête a prim-ministrului României cu Shmyhal.

De la 12:50 are loc întrevedere, în plen, a celor două delegații oficiale. La 13:20 e ceremonia de semnare a documentelor bilaterale. De la 13:35 sunt declarații comune de presă susținute de Marcel Ciolacu și omologul ucrainean.

Știre în curs de actualizare

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite