Câciu: PNRR ne spune să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu pensiile de serviciu. Asta vom face

0
Publicat:

Ministrul Finanțelor a declarat că reforma din PNRR privind pensiile speciale va fi realizată „așa cum este prevăzută”, precizând că cheltuielile din PIB cu pensiile speciale de serviciu vor fi reduse conform prevederilor din PNRR, potrivit Agerpres.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor FOTO: Mediafax
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor FOTO: Mediafax

„Reforma va fi făcută aşa cum este prevăzută în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Bani România are, problema este dacă este oportun să ducă mai mulţi bani sau mai puţini bani. PNRR-ul ne spune că trebuie să reducem ponderea cheltuielilor în PIB cu aceste pensii de serviciu. Asta vom face", a precizat Câciu, înainte de ședința din plenul Senatului, fiind invitat la dezbaterea „Ora Guvernului”.

Adrian Câciu a explicat că jalonul din PNRR nu a fost închis deoarece a apărut un raport al Băncii Mondiale, cu o serie de diferențe față de cel inițial, în baza căruia a fost scris proiectul, urmând ca în perioada următoare să fie prezentate soluții pentru atingerea jalonului privind pensiile speciale.

În ceea ce privește orizontul de așteptare pentru închiderea jalonului privind pensiile speciale, ministrul Finanțelor susține că acesta este cunoscut de ministrul Muncii și cei din rest, precizând că Ministerul Finanțelor vine doar cu suportul.

„Să-i întrebaţi pe domnul ministru al Muncii şi miniştrii de resort, eu vin ca suport. Până la urmă, nu am nicio pensie de serviciu la mine în sector, la Ministerul de Finanţe nu avem pensii de serviciu”, a explicat acesta, potrivit Agerpres.

Șeful PSD ia în calcul posibilitatea taxării părții necontributive din pensiile speciale

Marcel Ciolacu a afirmat că este posibilă impozitarea părții necontributive din pensiile speciale, precizând că s-a ajuns la o „emoție” referitoare la acest subiect cauzată de o exagerare legislativă.

„Este posibilă o astfel de abordare pentru că s-a ajuns la această emoție, nu numai din interese politice. S-a ajuns la această emoție pentru că s-a exagerat legislativ, nu poți să soliciți o legislație astfel încât să câștigi mai mult la pensie decât ai câștigat când erai în activitate. Din cauza acestor discuții s-a ajuns la această discuție aprinsă care trebuie să se încheie. Nu există măsuri pentru o anumită parte, în schimb există plafoane”, a declarat președintele Camerei Deputaților. 

Liderul PSD a precizat că, din punctul său de vedere, legislația pe pensiile speciale este prioritatea numărul 1.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite