Moş Crăciun ar avea nevoie de milioane de angajaţi pentru livrările de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform legendelor, Moş Crăciun foloseşte magia pentru a produce şi livra toate cadourile pe 25 decembrie. Dar dacă nu ar avea acest atu, atunci forţa de muncă pe care ar mobiliza-o ar fi enormă, de ordinul milioanelor.

Moş Crăciun este puţin ocupat în perioada asta pentru a acorda un interviu, dar cei de la „NPR“ au câteva informaţii despre cât de multe ajutoare i-ar trebui pentru a-şi produce cadourile de Crăciun. Şi potrivit Pew Research, sunt 760 de milioane de copii creştini în lume - curent religios în care predomină credinţa în Moş Crăciun, astfel că ar fi nevoie de 12 milioane de angajaţi pentru a livra toate cadourile în noaptea de 24 spre 25 decembrie. 

Cifrele au venit de la reprezentanţii FedEx Paul Tronsor şi UPS Mike Mangeot. Aceste două servicii sunt unele dintre cele mai mari care se ocupă de livrarea coletelor, aşa că ştiu cel mai bine ce înseamnă munca în acest domeniu.

În primul rând, Moş Crăciun zboară. El ar avea nevoie de 60.000 de oameni care să monitorizeze traficul aerian şi să obţină aprobarea de a intra în spaţiul aerian al diferitelor ţări din lume. Alţi 7.000 de oameni s-ar ocupa doar de optimizarea în timp real a zborului, iar 100 de meteorologi ar fi necesari pentru a se asigura că Moş Crăciun nu nimereşte, cu tot cu sania sa, în mijlocul unui viscol.  

Apoi, 400.000 de oameni ar trebui să încarce cadourile în sanie, iar 40.000 de ajutoare ar obţine aprobările pentru vamă. Şi Moş Crăciun ar trebui să livreze aproximativ 9.000 de cadouri pe secundă. Iar dacă media ar fi de un kilogram per pachet, atunci ar avea o încărcătură de aproape 350 de milioane de kilograme. Nici departamentele de administraţie şi resurse umane n-au fost uitate, acolo ar trebui să fie prezenţi 500.000 de angajaţi.

Interesant ar fi de aflat şi nivelul salarial al acestor angajaţi. Asta ţinând cont de faptul că reţeaua Moşului este de 40 de ori mai mare decât cea a FedEx. Poate din cauza salariilor cerute a şi apelat Moş Crăciun la magie. O fi ieşit mai ieftin, oricum trebuie să muncească doar o noapte pe an.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite