Wesley, gata să-l întreacă pe Demollari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wesley Lopes ameninţă serios un record vechi de 16 ani. Brazilianul Vasluiului, autor al unui gol în meciul de sâmbătă cu Concordia Chiajna (3-0), a ajuns la cota 33 în clasamentul marcatorilor străini din Liga I, versiunea all-time. Ierarhia e dominată de albanezul Sulejman Demollari, care a reuşit 36 de goluri în cele patru sezoane petrecute la Dinamo (’91-‘95).

„Kape" are cea mai bună medie

Căpitanul Vasluiului nu este însă singurul înscris în cursa de detronare a liderului albanez. Pantelis Kapetanos are 27 de goluri pentru Steaua şi vrea să depăşească şi el recordul din postura de jucător al CFR-ului. E cotat cu şanse reale de reuşită având în vedere că până acum s-a dovedit mai eficient decât toţi străinii: are cea mai bună medie de goluri marcate pe meci (0,41).

În întreaga istorie a Ligii I, cel mai bun marcator într-un sezon nu a fost niciodată un fotbalist de peste hotare. Când a punctat de 18 ori, în stagiunea 1991-92, Demollari a terminat doar pe locul secund, după Gábor Gerstenmájer, tot de la Dinamo, cu 21 de goluri. Kapetanos, acum două sezoane, şi-a trecut de 15 ori numele pe lista marcatorilor, însă nu l-a putut depăşi pe Andrei Cristea (Dinamo), care a încheiat sezonul cu o reuşită în plus faţă de grec. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite