Unirea, fără „deportaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi stelişti şi dinamovişti au refuzat să fie împrumutaţi la Urziceni, astfel că Octavian Grigore are la dispoziţie pentru meciul de azi cu Steaua (20.30, Antena 1) doar 14 jucători de câmp şi trei portari. Fosta campioană a României are dificultăţi reale în a-şi încropi un lot cu care să ducă la bun sfârşit acest sezon al Ligii I.

Deşi Gigi Becali îi promisese lui Dumitru Bucşaru că va trimite în Bărăgan un lot de 15 jucători, printre care şi Andrei Ionescu, şi Onicaş, iar Dinamo lăsase de înţeles că-i va direcţiona la Urziceni şi pe Homei, Todorovski, Maksumici şi Vranjkovici, pe lângă Bălgrădean şi Muşat, lucrurile s-au complicat ieri. Dinamoviştii Todorovski, Maksumici şi Vranjkovici au ajuns în cele din urmă la Pandurii, Homei a preferat să rămână în „Ştefan cel Mare", în timp ce şapte stelişti au declinat şi ei oferta lui Bucşaru.

Onicaş a preferat să rămână sub comanda lui Sabău la Târgu-Mureş, iar Andrei Ionescu n-a vrut să renunţe la salariul său anual de 120.000 de euro, în timp ce alţi cinci fotbalişti proveniţi de la Steaua II, Mustaţă, Alex Lazăr, Bejan, Albu şi Vlad Rusu, au refuzat şi ei să semneze contractele cu Unirea. Motivul? Aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că Bucşaru le oferea contracte foarte mici, de circa 1.000 de euro pe lună.

Astfel, micuţii stelişti vor face azi deplasarea cu echipa secundă a roş-albaştrilor la Galaţi, pentru meciul cu Dunărea din Liga a II-a, partida urmând să se dispute, în ciuda zvonurilor privind retragerea din campionat a trupei antrenate de Leo Strizu. „Este normal ca meciul să fie programat, dacă clubul din Ghencea n-a depus nicio hârtie oficială la FRF", a declarat Auraş Braşoveanu, preşedintele Dunării.

Tavi Grigore, un antrenor resemnat

Octavian Grigore va avea la dispoziţie pentru meciul de azi un lot format doar din 17 jucători, dintre care trei sunt portari. „Încercăm să completăm lotul până la ora jocului. Dacă nu vom realiza niciun transfer, atunci vom aduce câţiva juniori de-ai noştri", a spus Grigore. „Nu vreau să fiu noul Bunică, dar sper să le facem viaţă grea steliştilor", a explicat şi portarul Cernea, adus de la Victoria Brăneşti. 

Lotul Unirii

Portari: D. Tudor, Cernea (Victoria Brăneşti), Bălgrădean (Dinamo)

Fundaşi: E. Nicu, Muşat (Dinamo), V. Lupu (Steaua II), L. Filip (Steaua II), Toşca (Steaua II)

Mijlocaşi: Pădureţu, Semedo, Todoran, Muzac (Steaua II), Fl. Matei (Steaua II), Pazon (Steaua II)

Atacanţi: Rusescu, Bâtfoi (Steaua II), Văduva (Steaua II)

Echipă probabilă: Cernea - L. Filip, E. Nicu, V. Lupu, Muşat - Semedo, Pădureţu, Fl. Matei, Todoran - Rusescu, Bâtfoi

Brandan şi Marinescu, în Ghencea

Brandan şi Marinescu au ajuns în cele din urmă în Ghencea, iar aseară s-au antrenat alături de noii lor colegi. „S-a rezolvat transferul lui Brandan. S-a ajuns la o înţelegere şi pentru venirea lui Marinescu", a dezvăluit ieri Ilie Dumitrescu. „Steaua o să arate mai bine decât Barcelona. Am jucat în Liga Campionilor pe stadionul din Ghencea şi abia aştept să îmbrac tricoul Stelei", a spus Brandan.

Dumitru Bucşaru şi-a vândut vedetele ca să achite un teren

Patronul Stelei nu a precizat niciodată de unde provenea datoria lui Bucşaru, dar „Adevărul" a aflat că suma respectivă este parte a unui contract pe care el şi omologul său de la Unirea Urziceni l-au semnat în primăvara lui 2008. Becali se obliga să-i achite pună la dispoziţie mai multe hectare de teren lui Bucşaru, iar banii urmau să fie plătiţi eşalonat.

Pe pământul cu pricina, situat în localitatea 1 Decembrie, din judeţul Ilfov, cumpărătorul a dezvoltat proiectul imobiliar Green City. Complexul rezidenţial a fost ridicat pe aproximativ 103 hectare de teren. Conform declaraţiei de avere a latifundiarului din Pipera, Bucşaru avea să-i achite un total de 12 milioane de euro.

Când a constatat că nu mai poate să plătească ultimele trei milioane de euro, Bucşaru i-a propus lui Gigi să-i cedeze cei mai buni jucători de la echipă în contul datoriei. Astfel, după aproape două săptămâni de negocieri, Steaua i-a transferat de la Urziceni pe Bilaşco, Galamaz, Brandan, Marinescu, Ricardo, Apostol şi Onofraş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite