România - Lituania 1-0, Nicuşor Stanciu a înscris la debutul pentru echipa naţională! Meci modest pentru "tricolori"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de fotbal a României a învins Lituania cu 1-0 într-o partidă de verificare disputată la Giurgiu. Singura rază de soare a partidei a fost golul lui Stanciu, cu un şut de excepţie de la 30 de metri. Au mai debutat Hora şi Toşca.

Naţionala de fotbal a României a câştigat cu 1-0 meciul-test pe care l-a susţinut în compania Lituaniei la Giurgiu. Partida a fost una slabă, cu puţine faze de poartă, decisă de un singur moment de inspiraţie maximă.

Introdus pe teren la pauză, Nicuşor Stanciu a marcat cu un şut senzaţional, de la 30 de metri. Stanciu a debutat la echipa naţională în meciul cu Lituania, postură în care se mai află Ioan Hora şi Alin Toşca. 

Duminică seara, pe Cluj Arena, România va juca împotriva Spaniei, de la ora 21.45, partidă care va fi transmisă de TVR 1 şi DolceSport. 

3.000 de spectatori au asistat la jocul de la Giurgiu, iar partida a început cu o gafă a organizatorilor care au difuzat la staţie imnul României, în locul celui al Lituaniei. 

image

LIVETEXT, România - Lituania 1-0

Minutul 86. Debut şi pentru Toşca, iese Steliano Filip. 

Minutul 76. Debutează şi Hora la naţională, atacantul de la Pandurii îl schimbă pe Stancu. 

Minutul 65. 1-0 pentru România!  Nicuşor Stanciu marchează la debut cu un şut de la 30 de metri! Stanciu e noul număr 10 al naţionalei şi a marcat cu un şut demn de acest tricou. 

Minutul 58. Pe teren intră şi Andrei Ivan, în locul lui Torje. Ivan e la al doilea meci oficial sub tricolor, el a debutat contra Italiei la Bologna. Hoban îl înlocuieşte pe Sânmărtean. 

Minutul 49. Chiricheş pierde o minge în apărare, dar şutul lui Slivka e apărat de Pantilimon. 

Nicuşor Stanciu debutează la naţională, intrând în locul lui Florin Tănase. Pe teren apare şi Keşeru, e scos Rusescu. 

Pauză. 

Minutul 44. Pantilimon respinge şutul lui Spalvis din lovitură liberă. 

Minutul 38. Primul şut pe poartă al României vine înspre finalul reprizei! Autor: Torje, cel mai bun jucător al unei naţionale a României modeste. 

Minutul 31. Bogdan Stancu scapă singur spre poartă, dar e ajuns din urmă şi deposedat prin alunecare de Georgas.  

Minutul 30. O primă acţiune periculoasă a Lituaniei, care profită de ezitarea apărării noastre, dar oaspeţii nu ajung la finalizare. 

Minutul 13. Gol Stancu, dar atacantul lui Gencerbirligi este semnalizat în ofsaid. 

Minutul 11. Torje trage la poarta Lituaniei, mingea merge pe lângă.

Minutul 1. A început jocul de la Giurgiu.

Meciul nu începe până nu se derulează şi un moment penibil. De la staţia de amplificare ar fi trebuit să se audă imnul Lituaniei, dar s-a auzit cel al României. S-a ţinut şi un moment de reculegere pentru victimele atentatelor de la Bruxelles. 

3.000 de spectatori asistă la meciul dintre România şi Lituania. 

Echipele de start:

România: Pantilimon - Măţel, Moţi, Chiricheş, Filip - Pintilii, Sânmărtean - Torje, Fl. Tănase, Stancu - Rusescu

Lituania: Zubas - Vaitkunas, Georgas, Girdvainis, Andriuskevicius - Slivka, Zulpa - Petravicius, Cernych, Luksa - Spalvis

România joacă astăzi cu Lituania (ora 20.00, TVR 1, DolceSport 1), urmând ca duminică să îşi măsoare forţele cu puternica naţională a Spaniei (Cluj Arena, ora 21.45, TVR 1, DolceSport 1). Cele două partide-test au darul de a creiona un prim 11 pentru Campionatul European de Fotbal din Franţa (10 iunie -10 iulie).

Meciul cu Lituania se joacă la Giurgiu în condiţii meteo nefavorabile, iar echipa de start a lui Anghel Iordănescu este următoarea: Pantilimon - Măţel, Moţi, Chiricheş, Filip - Pintilii, Sânmărtean - Torje, Fl. Tănase, Stancu - Rusescu.

Stanciu a preluat numărul 10

În absenţa lui Alexandru Maxim, care a avut numărul 10 în ultimele partide ale tricolorilor, onoarea de a îmbrăca tricoul pe care l-au mai purtat în trecut fotbalişti precum Nicolae Dobrin, Liţă Dumitru, Gheorghe Hagi sau Adrian Mutu îi va reveni stelistului Nicolae Stanciu. În vârstă de 23 de ani, stelistul ar putea debuta cu această ocazie în tricoul echipei naţionale.

Iată ce numere şi-au ales ceilalţi tricolori: 1. Costel Pantilimon, 2. Alexandru Măţel, 3. Steliano Filip, 4. Cosmin Moţi, 5. Ovidiu Hoban, 6. Vlad Chiricheş, 7. Adrian Popa, 8. Mihai Pintilii, 9. Florin Andone, 11. Gabriel Torje, 12. Ciprian Tătăruşanu, 13. Claudiu Keşeru, 14. Adrian Ropotan, 15. Valerică Găman, 16. László Sepsi, 17. Lucian Sânmărtean, 18. Ioan Hora, 19. Bogdan Stancu, 20. Florin Tănase, 21. Dragoş Grigore, 22. Cristian Săpunaru, 23. Silviu Lung, 24. Raul Rusescu, 25. Andrei Ivan, 26. Alin Toşca.

Cerniauskas şi Matulevicius, printre adversari

Vitautas Cerniauskas (27 de ani), portarul echipei Dinamo, şi Deividas Matulevicius (27 de ani), atacantul de la FC Botoşani, au fost convocaţi în lotul echipei naţionale a Lituaniei pentru meciurile cu România, de astăzi, şi Rusia (26 martie). Din lotul Lituaniei nu face parte, în schimb, portarul Giedrius Arlauskis, de la Espanyol Barcelona, care n-a mai jucat de la partida cu Real Sociedad, scor 0-5. Selecţioner este Edgaras Jankauskas, în vârstă de 41 de ani, care a bifat 56 de selecţii în naţională între 1991 şi 2008.

Avem 9 victorii din 10 partide cu Lituania

Palmaresul all-time al disputelor dintre România şi  Lituania este unul net favorabil jucătorilor lui Anghel Iordănescu, care au câştigat 9 din cele 10 întâlniri directe. Singurul eşec a fost însă unul dureros, un 0-3 pe teren propriu, în primul meci din preliminariile Campionatului Mondial din 2010.  Victor Piţurcă a folosit atunci urnătoarea echipă: Lobonţ – Săpunaru, Tamaş, D. Goian, Şt. Radu (M. Niculae 46) – Contra, M. Rădoi (C. Lazăr 70), Cociş - D. Niculae, Marica (Fl. Bratu 52), N. Dică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite