Krim Ljubliana – Zvezda 27-23. Cum se poate califica Oltchimul în semifinale de pe primul loc în grupă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltchim a învins sâmbătă categoric pe Ferencvaros, la Budapesta, în etapa a 5-a a grupelor principale din Liga Campionilor la handbal feminin. În celălalt meci al grupei, Krim au câştigat fără emoţii în faţa „lanternei roşii“, Zvezda, aşa încât slovenele sunt deja calificate în semifinale. Înainte de ultima etapă, „Adevărul“ vă prezintă toate variantele pentru ca Oltchim să obţină calificarea în careul de aşi de pe locul 1.

Înainte de jocul de la Ferencvaros, Oltchim era considerată de specialişti „outsider“. Vâlcencele au jucat impecabil pe terenul unguroaicelor şi au obţinut o victorie care a adus calificarea în semifinale mai aproape. 

Pentru a ajunge în careul de aşi, Oltchim are nevoie doar de un succes pe teren propriu împotriva lui Krim Ljubliana. Dacă vor învinge la mai puţin de patru goluri, vâlcencele vor termina grupa pe locul al doilea, aşa încât se vor duela în semifinale cu puternica formaţie maghiară, Gyor (care s-a calificat la pas, fiind mare favorită la câştigarea Ligii Campionilor).

În cazul în care Oltchimul va câştiga la mai mult de patru goluri contra Krimului (în partida de la Ljubliana, Vâlcea a pierdut cu 24-28), atunci fetele lui Vestergaard vor termina grupa pe locul 1 şi vor evita Gyor în semifinale. În această situaţie, Vâlcea ar întâlni pe Larvik în penultima fază a competiţiei.

Pentru a se califica în semifinale de pe locul 1, handbalistele de la Vâlcea mai au şi varianta de a câştiga meciul cu Krim de acasă la o diferenţă de doar patru goluri, cu condiţia ca slovenele să nu marcheze mai mult de 24 de goluri în România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite