Ienei şi-a dat jos hainea de gentleman şi l-a făcut praf pe Gâlcă: acuze dure la adresa antrenorului Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emeric Ienei
Emeric Ienei

Recunoscut pentru eleganţa sa şi discursul său blând, tehnicianul de 78 de ani nu l-a menajat deloc pe omul care se află acum pe banca roş-albaştrilor şi i-a pus în cârcă toate eşecurile din ultima perioadă.

Dacă Marius Lăcătuş a întărit, încă o dată, scenariul potrivit căruia Costel Gâlcă ar fi „lucrat“ de elevii săi, în schimb, Emeric Ienei crede că, de fapt, antrenorul campioanei e singurul vinovat pentru faptul că echipa a ajuns pe locul 2, cu cinci runde înainte de finalul campionatului.

Ienei, care din postura de antrenor a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, în 1986, a vorbit pentru „Fanatik“ şi a explicat declinul roş-albaştrilor din partea a doua a sezonului.

„E inadmisibil să ai 13 puncte avans faţă de ASA şi acum să fii la două puncte în spate. Eu cred că totul pleacă de la antrenor. E adevărat că au plecat Keşeru, Sânmărtean şi Szukala, dar fă ceva! Discută cu patronul şi cere jucătorii pe care îi vrei! Dacă vezi că nu te bagă în seamă şi nu vrea să te asculte, atunci poţi pleca. Dacă vezi că nu poţi controla vestiarul, e ridicol să mai stai doar ca să-ţi faci CV-ul mai bun. Gâlcă n-a avut personalitate nici în faţa conducerii, nici în faţa jucătorilor“, a declarat Ienei.

Acesta l-a pus la zid şi pe căpitanul Stelei: „Cristi Tănase s-a săturat de Steaua şi vrea să plece cât mai repede. Cinci ani în tricoul unei echipe e suficient, dar nu are unde să plece. La cum joacă acum, nu o să fie în stare să prindă nici măcar un transfer în Bulgaria. El trebuie să demonstreze că e fotbalist, nu să doarmă pe teren. Cu ASA, Chipciu a făcut cel mai slab meci. Nu se poate ca fotbalistul cu cel mai mare salariu să joace atât de şters şi să nu tragă un şut pe poartă“.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite