HCM Constanţa a atins o bornă istorică în Cupa EHF. „Marinarii” evoluează cu trofeul pe masă la Berlin, în Final Four

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HCM Constanţe scrie istorie pentru handbalului românesc
HCM Constanţe scrie istorie pentru handbalului românesc

Dacă în campionat nu i-a pus nimeni probleme nici în acest sezon, fiind foarte aproape de a câştiga al şaselea titlu consecutiv şi al nouălea din istoria clubului, cea mai importantă miză pentru HCM Constanţa este acum Cupa EHF.

„Marinarii“ sunt protagoniştii unei premiere, devenind singura echipă românească ajunsă în Final Four-ul unei competiţii europene. Aceasta este, de altfel, cea mai mare performanţă a unei echipe masculine în ultimul deceniu.

Antrenaţi de un macedonean, Zvonko Sundovski, constănţenii au avut un început slab de sezon european, nereuşind calificarea în grupele Ligii Campionilor. Dacă în cea mai tare competiţie inter-cluburi nu au făcut mare brânză, s-au revanşat în Cupa EHF, a doua competiţie ca valoare din Europa. Ei au ieşit cu bine dintr-o grupă foarte dificilă, din care au mai făcut parte Fuchse Berlin, organizatoarea Final Four-ului şi francezii de la Chambery Savoie, iar în sferturi i-au eliminat pe suedezii de la Lugi.

Conform tragerii la sorţi, HCM se va duela în semifinalele din Final Four cu francezii de la Montepellier, o forţă a handbalului masculin european. Dacă vor câştiga „marinarii” vor întâlni în marea finală învingătoarea dintre Füchse Berlin şi Pick Szeged.

Acesta este al doilea sezon al Cupei EHF care se încheie cu un Final Four, format competiţional adoptat de Federaţia Europeană de Handbal în 2012 pentru a creşte spectaculozitatea partidelor. Cele patru meciuri se vor juca la Berlin, pe 17 şi 18 mai.

Programul meciurilor din Final Four:

Sâmbătă

Füchse Berlin (Germania) - Pick Szeged (Ungaria), ora 15.35, Digi Sport 3 – semifinala 1
Montpellier HB (Franţa) - HCM Constanţa (România), ora 18.15, Digi Sport 2 – semifinala 2

Duminică

Învinsa din semifinala 1- Învinsa din semifinala 2, ora 14.00 – finala mică
Câştigătoarea din semifinala 1- Câştigătoarea din semifinala 2, ora 16.35, Digi Sport 3 - finala mare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite