Emma Răducanu, decizia prin care vrea să-şi salveze cariera: Cifre îngrozitoare pentru vedeta britanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Clasamentul mondial al tenisului feminin poate fi, uneori, mincinos. Dovadă cea mai bună e actuala clasare a Emmei Răducanu (19 ani), care e în top datorită succesului de la US Open 2021, însă cu un joc extrem de slab, la ora actuală.

Emma Răducanu rămâne în Top 20 mondial, pe locul 12 WTA chiar, deşi are fix două victorii în şapte meciuri, în 2022! C Sloane Stephens (38 WTA) şi cu Caroline Garcia (67 WTA).

De fapt, în acest moment, numărul victoriilor obţinute în circuit, în actuala stagiune, e mai mic decât cel al contractelor de publicitate, după cum „Adevărul“ a arătat aici. Iar criza traversată de Emma Răducanu nu se rezumă la acest sezon. De fapt, prăbuşirea ei a început după US Open 2021, în care a triumfat, venind din calificări, şi a obţinut zece victorii fără set pierdut. De atunci, contraperformanţele curg pentru Emma:

*În 12 apariţii pe teren, după finala de la Flushing Meadows, a adunat 4 victorii şi 8 înfrângeri!

*Mai mult, în cinci turnee, la Indian Wells 2021, Linz 2021, Sydney 2022, Guadalajara 2022 şi Miami Open 2022, Răducanu a părăsit competiţia după primul meci disputat! 

Într-o tentativă de a depăşi acest moment greu, Emma Răducanu şi-a mai schimbat o dată antrenorul. Ceea ce nu e tocmai surprinzător, în condiţiile în care britanica are o abordare ciudată, când vorbim despre stafful ei. Mai întâi, a renunţat la Andrew Richardson, imediat după victoria fabuloasă de la US Open 2021 şi, în perioada următoare, s-a tot „jonglat“ cu diferiţi antrenori. Acum, a renunţat şi la neamţul Torben Beltz, cu care, de asemenea, a lucrat o perioadă foarte scurtă. 

Acum, Emma Răducanu se pregăteşte sub comanda lui Riccardo Piatti (64 de ani). Potrivit news.ro, italianul s-a format, ca tehnician, la Academia Bollettieri, în Florida. Şi, de-a lungul timpului, a lucrat cu nume mari, precum Djokovici, pe când acesta avea doar 18 ani, Richard Gasquet, Milos Raonic, Borna Cioric şi chiar şi Maria Şarapova, spre finalul carierei sportivei din Rusia. 

Piatti a lucrat până de curând cu italianul Jannick Sinner (20 de ani, 12 ATP).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite