Dinamo: Jucătorii sunt nemulţumiţi de lipsa primelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu a început bine sezonul, că elevii lui Andone au adunat până acum o serie de nemulţumiri: programul de cantonamente, mâncarea de la Săftica sau lipsa primelor în Liga Europa. Vremurile în care „câinii“ făceau ce voiau în relaţia cu antrenorul şi şefii au apus. „Fălcosul“ a dat milităria jos din pod, iar conducătorii au „tăiat“ bonusurile Ligii Europa.

Dinamo a jucat un singur meci în această stagiune, la Bălţi, cu Olimpia, dar roş-albii, chiar şi aşa, au avut timp să adune mai multe insatis­facţii. Deşi Andone şi Nicolae Badea păstrează disciplina sub control, fotbaliştii tot s-au plâns apropiaţilor că viaţa nu este chiar aşa roz în „Ştefan cel Mare". Iată care sunt motivele de nemulţumire ale jucătorilor.

Mai citiţi şi:

Fanii lui Dinamo se tem de o nouă umilinţă

Programul de cantonamente. Tehnicianul Ioan Andone a programat, pentru această săptămână, mai multe antrenamente la Săftica. Jucătorii nu au fost opriţi încă la baza de pregătire, însă mâine, cu o zi înaintea returului cu Olimpia Bălţi (joi, 20.45), roş-albii vor dormi la Săftica.

Lipsa primelor pentru meciurile din Liga Europa. Dinamoviştilor nu li s-au promis bonusuri de calificare în tururile următoarele ale cupelor europene. Până în grupele competiţiei, care sunt, de fapt, şi obiectivul echipei, elevii „Fălcosului" nu vor încasa niciun ban. Preşedintele Nicolae Badea a spus de mai multe ori că vrea să premieze performanţa, şi nu rezultatele imediate.

Mâncarea de la Săftica. Săptămâna trecută, jucătorii lui Dinamo au reuşit ceva uluitor: să demită bucătarul clubului. „Câinii" s-au plâns antrenorului de gustul mâncării, Andone le-a dat dreptate, iar şefii au renunţat la cel care gătea mâncarea pentru dinamovişti, de 20 de ani încoace.

Sistemul de joc. Modulul folosit de Andone la Chişinău, 4-3-3, cu trei mijlocaşi defensivi, a scos din echipă măcar doi jucători care se aşteptau să fie titulari, Torje şi Cătălin Munteanu.

Andone a transferat o echipă, dar mai vrea

Deşi au fost acuzaţi că nu prea s-au întărit în această vară, totuşi, dinamoviştii au adus 11 jucători. Ce-i drept, printre ei figurează şi jucători reveniţi în urma unor împrumuturi.

Ioan Andone nu se opreşte aici şi face presiuni pe lângă şefi să scoată 200.000 de euro pentru fundaşul bulgar Venko, de la Litex Loveci. Florin Bratu a avut numai cuvinte de laudă pentru cel cu care a efectuat câteva antrenamente.

„Ibricici este foarte periculos"

Consilierul tehnic al dinamoviştilor, Ion Moldovan (foto), a spionat adversara din turul III preliminar al Ligii Europei al „câinilor", Hajduk Split, având în vedere că „dubla" cu Olimpia Bălţi este ca şi rezolvată.

„Deşi au pierdut Supercupa Croaţiei în faţa celor de la Dinamo Zagreb (nr. 0-1), echipa pe care probabil o vom întâlni în tutul următor m-a impresionat. Au talie, sunt bine organizaţi şi impresionează, în primul rând, ca şi colectiv. În spatele vârfurilor, au un bosniac foarte bun, Ibricici, care susţine jocul. Totuşi, am observat că pot fi depăşiţi şi îi voi comunica acest lucru şi lui Andone, care va merge şi el să-i vadă pe cei de la Hajduk într-un meci de campionat", a spus Moldovan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite