CTP, savuros după triumful lui Halep: A explicat care a fost cheia succesului pentru Simona în duelul cu Gauff

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ctp digi24

Cristian Tudor Popescu a fost foarte mulţumit de ce a arătat Simona Halep (7 WTA) în optimile de la Wimbledon, într-o partidă în care românca şi-a măsurat forţele cu revelaţia turneului.

Simona Halep e la trei victorii de câştigarea turneului de la Wimbledon, acolo unde n-a depăşit niciodată semifinalele.

Deocamdată, constănţeanca va mai savura însă victoria cu Cori Gauff (15 ani, 313 WTA), iar Cristian Tudor Popescu a remarcat la Digi 24 că fostul lider mondial a trecut de Gauff, adoptând o tactică potrivită pentru acest meci.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Halep a tratat meciul cu seriozitate, fără pic de aroganţă, neconsiderând că trebuie să primească nişte puncte cadou de la adversară pentru simplul motiv că e Simona Halep. 

*Aş spune că Simona a pus şaua pe nărăvaşa Cori. Dacă în meciul cu Azarenka a forţat-o pe jucătoarea din Belarus să greşească, trimiţându-i mingi lungi şi liftate, acum decizia tactică a fost opusă: de câte ori a avut ocazia, a atacat ea. A lovit riscant, a decis să schimbe ea prima direcţia, a căutat să joace decisiv. I-a respins dorinţa lui Gauff de a prelua iniţiativa.

*Singurul punct mai slab al Simonei a fost serviciul. A făcut duble greşeli, iar serviciul doi a fost atacabil. Nu l-a exploatat Cori Gauff, aşa cum ar fi putut. Per total, un nou meci bun din punct de vedere tehnic şi tactic.

*Zhang nu e deloc o jucătoare comodă. E dificilă, dar cred că Simona are un singur lucru de făcut în momentul de faţă: să ajusteze câte ceva la serviciu. În rest, e extrem de solidă, adunată, compactă în joc. Dacă menţine acest nivel, are prima şansă în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite