CFR - Galatasaray, pe lista partidelor suspecte de blat din ancheta Europol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Cluj, suspectată că ar fi trucat meciul cu Galatarasay Istanbul FOTO Marian Roşca/Rpressport
CFR Cluj, suspectată că ar fi trucat meciul cu Galatarasay Istanbul FOTO Marian Roşca/Rpressport

Printre cele 380 de meciuri suspecte de trucaj din ancheta Europol se numără şi partida CFR Cluj - Galatasaray Istanbul (1-3), din grupele UEFA Champions League.

Meciul dintre CFR şi Galatasaray este suspectat că ar fi fost blat, clujenii fiind bănuiţi că nu şi-au apărat corect şansele în partida din grupele UEFA Champions League. 

Formaţia turcă i-a învins pe „feroviari“ în confruntarea din data de 8 februarie 2012, prin golurile marcate de Burak Yılmaz (18', 61', 74') şi Modou Sougou (53'). Datorită victoriei din acel meci, Galatasaray a făcut pasul decisiv spre optimile competiţiei.

Potrivit cotidianului Fotomac, Ricardo Cadu ar fi primit 100.000 de euro pentru influenţarea rezultatului din meciul în care portughezul a fost integralist. De altfel, informaţiile obţinute de Europol indică că blaturile se pot face prin contactarea a doi, trei jucători din echipele implicate, preferaţi fiind portarii şi fundaşii centrali.

Numele Turciei a fost implicat în mai multe scandaluri cu mafia pariurilor, fiind recunoscută drept o ţară care care practică asltfel de lucru în ultimele două decenii. Rapoartele de specialitate indică faptul că Turcia are unul dintre cele mai corupte campionate de fotbal. De asemenea, este suspect şi derbiul Galatasaray - Beşiktaş, din iunie 2006, meci în care au fost puse în joc sume uriaşe de bani la casele de pariuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite