Button este primul lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile McLaren au pornit de pe prima linie a grilei de start, Button trecând imediat la şefia cursei
Maşinile McLaren au pornit de pe prima linie a grilei de start, Button trecând imediat la şefia cursei

Plecat din prima linie a grilei de start, Jenson a reuşit să-i ia faţa colegului său de la McLaren. Apoi, la repornirea cursei, i-a ţinut piept şi campionului mondial Sebastian Vettel.

McLaren a avut un start aproape perfect în ediţia 2012 a Campionatului Mondial de Formula 1. Sâmbătă, Lewis Hamilton şi-a asigurat pole-position-ul, iar ieri colegul său Jenson Button a reuşit să devină cel dintâi lider din acest an.

Campionul mondial din 2009 a pornit tare, luându-le faţa adversarilor săi. Cu o tactică perfectă, el a ştiut să gestioneze bine schimbul de pneuri şi n-a fost deranjat prea mult nici de pătrunderea pe pistă a maşinii de securitate, în turul 37, după ce rusul Vitali Petrov (Caterham) a rămas cu monopostul în zona standurilor. 

Fericit, Button a declarat după cursă: „Este ceva special să câştig aici. Este important să începi sezonul cu un succes. Am plecat alături de Lewis, din prima linie, iar acum am câştigat. Sunt rezultate care ne dau multă încredere pentru cursele următoare. Marea mea îngrijorare a fost atunci când a pătruns maşina de securitate pe pistă. Era ora 18.00, deci dificil să menţin pneurile calde. Am reuşit să trec peste acest moment şi am controlat cursa până la sfârşit. Nu mă gândesc la următoarea etapă". 

Schumi a fost trădat de maşină

Marele învins de ieri a fost Lewis Hamilton, care nici nu a avut chef de vorbă la conferinţa de presă de după cursă. Întrecut de Button, la start, el s-a văzut depăşit şi de Vettel, în momentul repornirii cursei, după ieşirea Safety Car-ului. „N-a fost cea mai bună zi pentru mine. Mi-aş fi dorit să realizăm dubla, însă eu am avut un start şocant", a spus el, apoi a adăugat încurcat: „A fost dificil, dar au mai rămas 20 de curse" (n.r. - de fapt, mai sunt 19).

Printre cei dezamăgiţi de rezultatul înregistrat în Australia s-a aflat şi Michael Schumacher (Mercedes), care a abandonat în turul 12. „Mi-a lipsit puţină şansă. Am fost constrâns să ies pe iarbă pentru a evita riscul unui tete-a-queue", a declarat germanul. La polul opus s-a aflat mexicanul Sergio Perez (Sauber), care, deşi a plecat de pe ultima linie a grilei de start (locul 22), a reuşit să termine pe 8! Următoarea cursă este programată duminică, la Kuala Lumpur (Malaysia).

info
info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite