Becali rămâne fără Steaua: Clubul Sportiv al Armatei a prezentat un document care îl face KO pe latifundiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici măcar denumirea de FCSB (Fotbal Club Steaua Bucureşti) nu-l mai salvează pe Gigi Becali în războiul cu Armata! Generalii insistă că echipa de fotbal e obligată să renunţe de tot la numele de Steaua.

În susţinerea cauzei lor, cei de la Clubul Sportiv al Armatei (CSA) au publicat prin intermediul prosport.ro documentul pe care l-au primit din partea Tribunalului Bucureşti. Iată un fragment-cheie din ce scrie acolo: „Armata a fost şi este singura care deţine drept legitim asupra numelor Steaua, Steaua Bucureşti şi asupra siglei. FCSB a solicitat acordul de la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti pentru a îşi înregistra marca, iar aceasta nu i l-a acordat, ulterior reieşind că FCSB a depus cu rea-credinţă marca la înregistrare“.

Armata ameninţă presa, LPF şi FRF

Având acest document în posesie, CSA a trecut la ameninţări, nu doar la adresa formaţiei patronate de Gigi Becali, ci şi la adresa presei, Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Mai multe instituţii de presă din România au fost notificate că, în cazul în care vor continua să folosească numele Steaua cu referire la echipa de fotbal, ele vor fi date în judecată de CSA.

Juristul CSA, Florin Talpan, şi-a îndreptat apoi atenţia spre LPF şi FRF: „În perioada următoare aştept răspunsurile lor la apelurile şi notificările noastre. Chiar nu vor să dea un răspuns? M-ar interesa să ne spună FRF cum s-a afiliat FCSB la federaţie, trebuie să dispună măsuri“.

Iar cea mai grea lovitură a primit-o trupa patronată de Gigi Becali. Pe adresa ei a sosit o notă ultimativă, trimisă prin executor judecătoresc şi semnată de colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, şi colonelul Florin Talpan, juristul clubului. Astfel, Becali e anunţat că, în termen de 30 de zile, trebuie să le plătească celor de la CSA suma de 165.718.395 de lei (echivalentul a 36.826.310 de euro). 

Ce reprezintă această sumă? Contravaloarea prejudiciului din perioada 2004-2014, când bucureştenii au folosit marca Steaua, deşi n-aveau acest drept, aşa cum reiese şi din motivarea Tribunalului Bucureşti.

Se apără cu Registrul Comerţului

Bineînţeles, Gigi Becali are cu totul altă optică în ceea ce priveşte războiul privind marca Steaua. „Eu am notificare că pot folosi numele Steaua. Din moment ce hotărârea de Registrul Comerţului spune că noi, Steaua Bucureşti, deţinem palmaresul de 15 ani“, a fost o primă reacţie oferită de latifundiar la Digi Sport.

Becali a insistat că, după hotărârile din instanţă, a pierdut doar dreptul de a folosi sigla originală a Stelei. „Pot să fac zece desene pe care noi le-am înregistrat la Registrul Comerţului care mi-a dat dreptul să folosesc denumirea de Steaua Bucureşti. Eu aşa mă numesc, cu niciun fel de siglă, joc cu tricoul gol. FCSB înseamnă Fotbal Club Steaua Bucureşti şi avem voie, puteam folosi denumirea chiar şi în întregime. Instanţa a anulat marca, nu palmaresul“, a continuat patronul echipei de fotbal.

Becali a exclus plata oricărei despăgubiri către CSA: „Aceşti 37 de milioane de euro pentru ce să-i dăm? Cei de la armată au marca de doi ani. Dacă face 3,7 de milioane de euro pe an, câti bani au câştigat în perioada asta? În ce calitate cer ei banii? Nicio instanţă din lume nu le dă dreptate“, a adăugat omul de afaceri.

Tribunalul e contrazis de Minister

Clubul Sportiv al Armatei a prezentat documentul eliberat de Tribunalul Bucureşti din care reiese că echipa de fotbal n-are voie să folosească denumirea Steaua. Digi Sport a descoperit însă o decizie total diferită în acest caz, dată în luna mai de Ministerul Justiţiei. Ea a fost publicată pe just.ro, după ce CSA a încercat să şteargă Steaua din denumirea echipei de fotbal: „Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei (n.r. - CSA Steaua Bucureşti) privind constatarea încălcării drepturilor la marcă prin folosirea în activitatea sa a semnului <<Steaua>>, cererea privind modificarea numelui comercial înregistrat la ONRC şi în asociaţiile şi federaţiile sportive şi cererea în contrafacere cu privire la mărcile reclamantei“.

57.306.150 de euro e suma la care a fost evaluată marca Steaua de către Clubul Sportiv al Armatei.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite