Andorra - România / Victor Piţurcă se teme şi de „ospătari”: "Trebuie să fim atenţi, să nu luăm gol"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă nu renunţă la apărare nici cu Andorra FOTO Repressport.ro
Piţurcă nu renunţă la apărare nici cu Andorra FOTO Repressport.ro

Doi mijlocaşi la închidere, Alex Bourceanu şi Costin Lazăr, vor juca în faţa apărării, într-un meci în care România are nevoie să dea cât de multe goluri. Meciul dintre Andorra şi România e vineri, de la ora 21.30, pe TVR 1.

„Ca să dai goluri, nu trebuie să bagi mulţi atacanţi în echipă”. E filosofia lui Victor Piţurcă, antrenor care abordează meciurile la fel, indiferent de adversar şi de miză. Chiar şi în faţa Andorrei, o echipă formată din „ospătari şi paznici de noapte”, cum plastic o descria Cornel Dinu, selecţionerul nu renunţă la „clasicul” 4-2-3-1, cu doi mijlocaşi la închidere. Norocul nostru e că Pintilii e accidentat, iar antrenorul e obligat să joace cu mijlocaşul lui PAOK Salonic, Costin Lazăr, fotbalist mai tehnic şi care nu e genul de închizător clasic, adică un „distrugător” al atacurilor adverse.
Piţurcă nu renunţă nici la obsesia sa pentru Bogdan Stancu, fotbalist cu profil ofensiv care la echipa naţională are o rată „năucitor” de proastă: un gol la 6 meciuri! 

Cum nici Tănase nu e vreun mare marcator, speranţele noastre stau pe umerii a doi fotbalişti, Alexandru Maxim, cel mai bun pasator din Bundesliga, jucător aflat în mare formă, şi Ciprian Marica, atacant fără multe minute „în ghete”, dar care are forţa de a depăşi greoii jucători ai Andorrei.

„Moldo-gol” nu crede că putem să-i zdrobim

Antrenorul rapidist Viorel Moldovan, care are 25 de goluri în tricoul României, spune că naţionala noastră nu e capabilă să dea 7-8 goluri adversarului de astăzi: „Odată se putea face acest scor, acum nu ştiu. I-am bătut 4-0 în tur cu nişte goluri pe finalul meciului. Nu va fi uşor să îi desfacem, cei din Andorra au mai crescut şi ei, au mai învăţat şi ei fotbal”. Moldo-gol e sceptic şi în privinţa şanselor de a merge la baraj, pe care le vede “destul de mici”.


Rămân în cursa pentru 200.000 de euro

Tricolorii au un dublu motiv să facă tot posibilul pentru o calificare la Campionatul Mondial din Brazilia, de anul viitor. Pe lângă mândria participării la o astfel de competiţie, oamenii lui Victor Piţurcă trag şi pentru buzunarele lor. Asta pentru că Federaţia Română de Fotbal le va împărţi lui Chiricheş şi compania nu mai puţin de 3,6 milioane de euro, adică 200.000 de euro pentru fiecare tricolor în parte. Trei milioane de euro din suma totală vin din partea FIFA, iar 600.000 de euro este partea suplimentată de FRF. Totuşi, trebuie avut în vedere că prinderea barajului nu este decât un prim pas spre încasarea acestei sume. Dacă avem noroc şi Olanda ne ajută, Marica şi restul jucătorilor vor trebui să treacă în dublă manşă de un alt loc doi pentru a primi toţi banii.

Vom juca ofensiv, dar trebuie să fim foarte atenţi, să nu primim gol. Jucătorii n-au fost foarte entuziaşti la antrenament, poate căldura din Andorra e de vină. Victor Piţurcă, selecţioner România
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite